«Εφιάλτης» 8 ετών για τη μετοχή της Hugo Boss – Η μειωμένη ζήτηση βαραίνει τις πωλήσεις

«Εφιάλτης» 8 ετών για τη μετοχή της Hugo Boss – Η μειωμένη ζήτηση βαραίνει τις πωλήσεις
Photo: AFP
Ο τομέας της πολυτέλειας και της ένδυσης αναγκάστηκε να κάνει εκπτώσεις σε προϊόντα τους τελευταίους μήνες του 2023.

Η μετοχή της Hugo Boss στο χρηματιστήριο της Γερμανίας έφτασε να καταγράφει την Πέμπτη τις χειρότερες ημερήσιες απώλειες από το 2016, μετά την προειδοποίηση ότι ενδέχεται να μην επιτύχει τον στόχο της για τις πωλήσεις του 2025 εν μέσω της εξασθενημένης καταναλωτικής ζήτησης.

«Ενώ έχουμε επίγνωση ότι το guidance για το 2024 μπορεί να είναι συντηρητικό, είναι σαφές ότι οι συνθήκες ζήτησης έχουν συνεχίσει να επιδεινώνονται» έγραψαν οι αναλυτές της Jefferies σε σημείωμα προς τους επενδυτές.

Η Hugo Boss συνέχισε να αποκομίζει τους καρπούς της ανανέωσης της μάρκας 2022 πέρυσι, η οποία έφερε νέους πελάτες στην Ασία και βοήθησε στη στήριξη των πωλήσεων παρά την εξασθένηση της ζήτησης στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι δυσμενείς συναλλαγματικές επιδράσεις σε συνδυασμό με μια ολοένα και πιο προωθητική αγορά μείωσαν τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στο τέλος του 2023, δήλωσε η εταιρεία.

Ο τομέας της πολυτέλειας και της ένδυσης αναγκάστηκε να κάνει εκπτώσεις σε προϊόντα τους τελευταίους μήνες του 2023, καθώς οι εταιρείες στόχευαν να μειώσουν τα αποθέματά τους εν μέσω επιβραδυνόμενης ζήτησης.

Η Hugo Boss δήλωσε ότι ο στόχος της για έσοδα 5 δισ. ευρώ έως το 2025 ενδέχεται να καθυστερήσει ελαφρώς, καθώς οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και την αύξηση του κόστους δανεισμού μειώνουν τις διακριτικές δαπάνες. Εξακολουθεί να αναμένει ότι το περιθώριο EBIT της θα φθάσει τουλάχιστον το 12% εκείνο το έτος.

Η μετοχή της εταιρείας έπεσε έως 18% στο χρηματιστήριο της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: