Έφυγε από τη ζωή ο «Marlboro Man»

Έφυγε από τη ζωή ο «Marlboro Man»

Ο θρυλικός cowboy της πασίγνωστης καπνοβιομηχανίας απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών.

Όλοι θυμούνται τις διαφημίσεις της καπνοβιομηχανίας Marlboro, με τον cowboy που κάπνιζε τα αγαπημένα του τσιγάρα στην αμερικανική φύση. Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον άνδρα-πρότυπο του «American Man» που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως «Marlboro Man», o Έρικ Λάρσον, έγινε γνωστός περισσότερο για αυτόν τον ρόλο, παρά για οτιδήποτε άλλο.

Το πρότυπο των 70’s και 80’s άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Ιανουαρίου σε ηλικία 72 ετών. Μπορεί να ήταν επαγγελματίας ηθοποιός, όμως η αναγνωρισιμότητά του οφείλεται στα διαφημιστικά της καπνοβιομηχανίας από το 1978 έως το 1981. Αιτία θανάτου, σύμφωνα με τη σύζυγό του, η χρόνια πνευμονοπάθεια.

Διαβάστε ακόμη: «e-πόλεμος» για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

Ο cowboy της Marlboro είχε πάρει μέρος στις τηλεοπτικές σειρές «Beretta» και «Άγγελοι του Τσάρλι», ενώ ο τραυματισμός του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός western τον ανάγκασε να δώσει τέλος στην καριέρα του ως ηθοποιός.

Μανιακός καπνιστής και ο ίδιος από τα 14 του χρόνια, αργότερα πήρε μέρος σε αντικαπνιστική καμπάνια που σατίριζε τον «Marlboro Man». Μάλιστα, όπως είπε και η γυναίκα του, «Ήξερα ότι τα τσιγάρα τον είχαν στο χέρι. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει».

Όπως αναφέρει το Associated Press, δύο ακόμη ηθοποιοί των διαφημιστικών της Marlboro έχουν πεθάνει από αιτίες που σχετίζονται με το κάπνισμα: ο Ντέιβιντ Μίλαρ πέθανε από εμφύσημα το 1987 και ο Ντέιβιν ΜακΛιν από καρκίνο του πνεύμονα το 1995.