Ευστάθιος Τσοτσορός: Ο πρόεδρος και CEO των ΕΛΠΕ μιλάει αποκλειστικά στο νέο τεύχος του Fortune

Ευστάθιος Τσοτσορός: Ο πρόεδρος και CEO των ΕΛΠΕ μιλάει αποκλειστικά στο νέο τεύχος του Fortune
Kυκλοφορεί αυτή την Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα με το μεγάλο αφιέρωμα για τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ παρουσιάζει τον οδικό χάρτη βιώσιμης ανάπτυξης και μετασχηματισμού ενός εκ των κορυφαίων ομίλων Ενέργειας στην ΝΑ Ευρώπη.

Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις, τις οποίες πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει. Τα κεντρικά σημεία αναφοράς για το παγκόσμιο περιβάλλον είναι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, οι εντυπωσιακές παγκόσμιες και περιφερειακές ανισότητες όσον αφορά στην ανάπτυξη, οι οποίες οδήγησαν άλλωστε και τον ΟΗΕ στη καθιέρωση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, οι συνεχείς γεωοικονομικές μεταβολές, που προκύπτουν από εξελίξεις όπως ο εμπορικός πόλεμος, και οι τεχνοοικονομικοί και κοινωνικοί μετασχηματισμοί στους οποίους οδηγούν οι ραγδαίες εξελίξεις στη τεχνολογία. Σαν απόρροια όλων των παραπάνω, τίθεται και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Αυτές είναι οι προκλήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσουμε. Όποιος δεν έχει σχεδιάσει και δεν έχει προσαρμοστεί σε αυτές τις εκθετικές αλλαγές δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης» μου απαντάει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ευστάθιος Τσοτσορός, ο οποίος μας υποδέχτηκε στα γραφεία του ομίλου.

Αφορμή για τη συνάντησή μας, η διάκριση των ΕΛΠΕ στo αφιέρωμα του Fortune, με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο μας, αφήνοντας ένα έντονο κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα.

Αυτή η διάκριση, που αποτυπώνεται μέσα από δράσεις όπως το πρόγραμμα «Η Ενέργεια για τη Ζωή Ταξιδεύει» μόνο αυτονόητη δεν είναι. Προκύπτει μέσα από συστηματική και συνεχή δουλειά και ένα αναπτυξιακό πλάνο που φτάνει μακροπρόθεσμα μέχρι το 2050 για τη μεγαλύτερη εταιρείας της Ελλάδας και έναν από τους ισχυρότερους παίχτες στην ενέργεια στην ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη. Τα ΕΛΠΕ τα τελευταία χρόνια «τρέχουν» δύο βασικούς μετασχηματισμούς, οι οποίοι «τέμνονται» και διαμορφώνουν το μέλλον και τη θέση του ομίλου στον ενεργειακό χάρτη. Ο ψηφιακός και ο ενεργειακός μετασχηματισμός είναι βασικά τμήματα του αφηγήματος της εταιρείας, η οποία κατάφερε μετά το 2015 να πετύχει ισχυρές επιδόσεις, με το 2018 να αποτελεί τη χρονιά των ιστορικών ρεκόρ σε πωλήσεις, κέρδη, παραγωγή και εξαγωγές.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του επικεφαλής του ομίλου ΕΛΠΕ στον Editor in Chief του Fortune, Τάσο Ζάχο, στο νέο τεύχος του Fortune με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο.