Έφτασαν τις 40.000 οι αιτήσεις στο Taxisnet για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Έφτασαν τις 40.000 οι αιτήσεις στο Taxisnet για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Δεκάδες χιλιάδες οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για την αποπληρωμή χρεών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή», περίπου 40.000 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για την αποπληρωμή χρεών ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Από τους ανωτέρω οφειλέτες, το 30% περίπου προέρχεται από τις προηγούμενες ρυθμίσεις και συγκεκριμένα περίπου 12.000 μετακόμισαν στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση.

Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των οφειλετών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου, όχι όμως και της τρόικας. Αν και τα στοιχεία των πέντε πρώτων ημερών δείχνουν δυναμική και είναι πλέον διακριτή η πρόθεση των οφειλετών να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ωστόσο οι πιστωτές της χώρας ζητούν αλλαγές στον νόμο.

Μεταξύ άλλων ζητούν να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι ήδη υπάγονται σε προηγούμενες ρυθμίσεις (Τελευταίας Ευκαιρίας και Πάγια Ρύθμιση).

Πάντως, αρμόδιος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε πως οι διαδικασίες για τη ρύθμιση των οφειλών είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγές.

Iκανοποίηση από Βρούτση
«Περισσότερο από ικανοποιητική» χαρακτηρίζει την απόδοση του νέου σχήματος ρύθμισης των οφειλών ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ παράλληλα καλεί τους οφειλέτες να ανοίξουν «το τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας», όπως το αποκαλεί, και «να χαράξουν μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν».

«Από τις 10 Νοεμβρίου, που άνοιξε η εφαρμογή και ξεκίνησαν οι αιτήσεις, έχουν εκδοθεί 22.530 αποφάσεις για ρύθμιση ανεξόφλητων οφειλών» αναφέρει ο κ. Βρούτσης και προσθέτει: «Με τις αποφάσεις αυτές, ρυθμίστηκαν οφειλές 491.962.641,03 ευρώ και μπήκαν στα ταμεία του ασφαλιστικού συστήματος 19.378.402,90 ευρώ».

«Οι οφειλέτες πρέπει να θυμούνται ότι μπορούν να ωφεληθούν από τις πολλές δόσεις του νέου σχήματος μέσα στα χρονικά περιθώρια που θέτει ο νόμος», σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και τονίζει: «Μετά το τέλος της εφαρμογής της νέας ρύθμισης θα επανέλθουμε στη βασική ρύθμιση του νόμου 4152/13, που προβλέπει τη ρύθμιση των οφειλών σε 12 δόσεις».

Πηγή: News247.gr