Τα Windows 8.1 υποστηρίζουν μεγαλύτερα και ταχύτερα κινητά

Τα Windows 8.1 υποστηρίζουν μεγαλύτερα και ταχύτερα κινητά

Πώς η νέα έκδοση του Windows Phone 8 θα ωφελήσει τα μεγάλα τηλέφωνα.

Με την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του Windows Phone 8 στο τέλος του μήνα, η Microsoft παρέχει πλέον υποστήριξη για τετραπύρηνους επεξεργαστές και οθόνες HD 1080p. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές με Windows Phone θα μπορούν να έχουν οθόνες σαν τις retina του iPhone. Αυτό επίσης σημαίνει ότι θα δούμε κάποια στιγμή και phablets που θα λειτουργούν με Windows Phone.

Η προσπάθεια για υποστήριξη μεγαλύτερων οθονών επιτρέπει σε περισσότερα διαδραστικά εικονίδια να εμφανίζονται στην οθόνη σε μια επιπλέον σειρά. Στην προηγούμενη έκδοση, το Windows Phone 8 υποστήριζε μόνο τους πιο αργούς διπλοπύρηνους επεξεργαστές και οθόνες 720p. Άρα οι συσκευές με Windows Phone δε μπορούσαν να γίνουν μεγαλύτερες.

Μια άλλη κρίσιμη αλλαγή στο Windows Phone 8 είναι το γεγονός ότι η Microsoft έχει προσθέσει τη δυνατότητα multitasking στο λειτουργικό σύστημα για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Όσοι έχουν δει πως λειτουργεί το multitasking στο iOS 7 θα βρουν πολλά κοινά, καθώς της Microsoft δε διαφέρει ουσιαστικά. Αν κρατήσει κανείς πατημένο το κουμπί «Πίσω» μεταφέρεται σε μια οθόνη όπου εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές που είναι σε λειτουργία σε μορφή εικονιδίου και πατώντας το τερματίζεται η εφαρμογή.

Διαβάστε ακόμη: Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 8.1 της Microsoft

Μετά υπάρχουν και μικρές βελτιώσεις σε άλλα πράγματα. Θα είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς το τηλέφωνό του σαν κόμβο ασύρματου δικτύου, επιτρέποντας στο χρήστη τη χρήση Bluetooth για να ρυθμίσει τις επιλογές του. Ο χρήστης μπορεί επίσης -επιτέλους – να κλειδώσει τον προσανατολισμό της οθόνης ώστε να μην περιστρέφεται. Και το Windows Phone 8 θα καταλαβαίνει αυτόματα πότε οδηγεί ο χρήστης και θα στέλνει αυτόματες απαντήσεις σε μηνύματα.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις αλλά, εκτός από την καλύτερη γενικότερη απόδοση, οι χρήστες δύσκολα θα τις παρατηρήσουν.

Η νέα δωρεάν αυτή έκδοση του Windows Phone θα αρχίσει να εμφανίζεται σαν επιλογή τις επόμενες εβδομάδες. Το πότε θα γίνει διαθέσιμη στον καθένα εξαρτάται από το μοντέλο κινητού που χρησιμοποιεί και τον πάροχο τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: Οκτώ «μυστικά» του iOS 7