Εκλογές ΝΔ: Ψήφισε χωρίς δηλώσεις ο Κώστας Καραμανλής

Εκλογές ΝΔ: Ψήφισε χωρίς δηλώσεις ο Κώστας Καραμανλής
Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα για τις Επαναληπτικές Εκλογές ανάδειξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας 2015 στο πέμπτο δημοτικό διαμέρισμα Θεσσαλονίκης. Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ήδη υπάρχει προσέλευση κόσμου που ψηφίζει και η σημερινή διαδικασία είναι πιο γρήγορη.

Άνοιξαν κανονικά οι κάλπες και άρχισε η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου. Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.

Ήδη υπάρχει προσέλευση κόσμου που ψηφίζει και η σημερινή διαδικασία είναι πιο γρήγορη καθώς τα μέλη της Ν.Δ. δεν συμπληρώνουν την αίτηση επανεγγραφής, ούτε πληρώνουν αντίτιμο.

Στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ λειτουργεί το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας με 12 κάλπες. Τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι στα ίδια σημεία με τον πρώτο γύρο, εκτός από το Λιμάνι όπου μεταφέρθηκε στην Αποθήκη Δ΄από την Αποθήκη Γ΄.

Λίγο μετά τις 10.15 το πρωί προσήλθε ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ στο εκλογικό κέντρο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε δηλώσεις εξερχόμενος από το κέντρο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το κατά πόσο η εκλογική μάχη αναδεικνύεται σε… κρητική υπόθεση είπε: «Και οι δύο υποψήφιοι είναι και άξιοι και ικανοί και μπορούν να οργανώσουν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά τη Νέα Δημοκρατία και φυσικά να κερδίσουν τον κ. Τσίπρα».

Αισιόδοξος όχι μόνο για το μέλλον της παράταξης, της οποίας ελπίζει να γίνει πρόεδρος, αλλά και για το μέλλον ολόκληρης της Ελλάδας, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Καλημέρα. Σήμερα ξημερώνει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα», σχολίασε το πρωί της Κυριακής στο twitter ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.