Εκτενές αφιέρωμα των βρετανικών ΜΜΕ στην 4χρονη Μαρία

Εκτενές αφιέρωμα των βρετανικών ΜΜΕ στην 4χρονη Μαρία

Η κοινή γνώμη της Βρετανίας δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεση. 

Το ενδιαφέρον της βρετανικής κοινής γνώμης έχει τραβήξει η υπόθεση της μικρής Μαρίας, του 4χρονου κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Πλέον δεν υπάρχει κανένα βρετανικό κανάλι που να μην έχει ρεπορτάζ για το θέμα. Πολλοί βρετανοί γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους τηλεφωνούν ακόμη και στην Βρετανική αστυνομία για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό που κυρίως τους απασχολεί είναι αν οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος. Πολλοί ελπίζουν να «είναι η αρχή ενός κουβαριού που όταν ξετυλιχθεί να οδηγήσει τις αρχές στην εξιχνίαση διεθνούς σπείρας που εμπορεύεται παιδιά και έτσι να βρουν και το δικό τους».

Το BBC αναφέρει ότι «η ανακάλυψη του κοριτσιού που βρέθηκε να ζει σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων δίνει ελπίδες και σε άλλες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους». Το Sky News εστιάζει το ρεπορτάζ του στα «εκατοντάδες τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα για την Μαρία». Είναι χαρακτηριστικό πως η κορυφαία βρετανική εφημερίδα Sunday Times κάνει το θέμα πρωτοσέλιδο με μια τεράστια φωτογραφία της μικρής 4χρόνης. Επιπλέον, η Telegraph υπογραμμίζει την βοήθεια που έχει ζητήσει η ελληνική αστυνομία από την Ιντερπόλ για να βρεθούν οι γονείς της μικρής Μαρίας.

Διαβάστε τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ για την υπόθεση

Από την άλλη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η οικογένεια του μικρού Μπεν σκέφτεται σοβαρά, τώρα πια, να ζητήσει από τις αρχές της Βρετανίας να απευθύνουν αίτημα στις ελληνικές αρχές να ξαναγίνουν έρευνες για την αναζήτηση του παιδιού τους που χάθηκε στην Κω τον Ιούλιο του 91. « Η Βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να μιλήσει με την Ελληνική αστυνομία και να σιγουρευτεί ότι η υπόθεση θα ξανανοίξει. Θα πρέπει να ρωτήσουν το ζευγάρι ( τους δύο τσιγγάνους που έχουν συλληφθεί ) αν ξέρουν τι απέγινε ο δικός μου Μπεν», τονίζει χαρακτηριστικά η μητέρα του στην εφημερίδα Daily Mirror.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικά χρόνια υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις – μαρτυρίες πως ένα παιδί με τα χαρακτηριστικά του Μπεν ζούσε σε καταυλισμό τσιγγάνων στην Λάρισα. Όποιες ενέργειες έγιναν εκείνη την εποχή τόσο από τις ελληνικές όσο και από τις βρετανικές αρχές απέβησαν άκαρπες. Η μητέρα του μικρού Μπεν έλεγε από τότε ότι «δεν έγιναν σωστά οι έρευνες και χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία» καθώς πάντα πίστευε, όπως τονίζει στην Daily Mirror, ότι «οι τσιγγάνοι ξέρανε για την απαγωγή του παιδιού της». Η αδερφή του μικρού Μπεν ζητάει να γίνει παραβολή του DNA της με της μικρής Μαρίας.

Διαβάστε ακόμη: To κύκλωμα που θησαυρίζει στις πλάτες των παιδιών