Εκτός ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Τίτλοι τέλους για την ΚΟ του κόμματος

Εκτός ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος – Τίτλοι τέλους για την ΚΟ του κόμματος
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλά στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα: Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερώv, Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στη δημοσιότητα η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος για τη διαγραφή που είχε προαναγγείλει ο Πάνος Καμμένος.

Κατατέθηκε στο προεδρείο της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα η διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Θανάσης Παπαχριστόπουλος διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, το οποίο με τον τρόπο αυτό μένει με τέσσερις βουλευτές. Κι αυτό γιατί η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αναφέρει συγκεκριμένα πως πρέπει και οι 5 βουλευτές να είναι από το ίδιο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.

Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ διαλύονται κοινοβουλευτικά με τη διαγραφή του Θ. Παπαχριστόπουλου, καθώς ο Αριστείδης Φωκάς, που θα αποτελεί πια τον πέμπτο βουλευτή του κόμματος του Πάνου Καμμένου είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και όχι με τους ΑΝΕΛ.

Τη διαγραφή είχε προαναγγείλει νωρίτερα μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος:  «Τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια, αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….(Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα)», είχε δηλώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ακόμη: Άγρια κόντρα των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων στη Βουλή – Καμμένος: «Με εκτελέσατε» – Τσίπρας: «Απέτρεψα να καταγραφείτε ως νέος Αντώνης Σαμαράς»