Έκλεισε η έρευνα για το ατύχημα του Σουμάχερ

Έκλεισε η έρευνα για το ατύχημα του Σουμάχερ

Δεν παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφαλείας στο θέρετρο, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Έκλεισε στις 12 Φεβρουαρίου η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις, αφού διαπιστώθηκε και επισήμως ότι δεν παραβιάστηκαν οι κανόνες ασφαλείας στο θέρετρο. Η έρευνα είχε ξεκινήσει στις 29 Δεκεμβρίου, όταν ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια παρατυπία που να αποτέλεσε αιτία για την πρόκληση του ατυχήματος.

«Καμιά παράβαση δεν διαπιστώθηκε. Το ατύχημα σημειώθηκε σε περιοχή εκτός πίστας», δήλωσε ο αρμόδιος για την υπόθεση γάλλος εισαγγελέας Πατρίκ Κινσί, ανακοινώνοντας την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, απαλλάσσοντας κατά συνέπεια από κάθε ευθύνη το χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ. «Η σήμανση, οι σηματοδότες, οι πάσσαλοι, οι πληροφορίες που παρέχονταν για τα όρια της πίστας αυτής ήταν σύμφωνοι με τους ισχύοντες γαλλικούς κανονισμούς».

Το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε «εκτός πίστας» όπως συμπεραίνουν οι ερευνητές και σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα, δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση, αφού η σηματοδότηση και οι πληροφορίες για τα όρια της πίστας συνάδουν με την ισχύουσα γαλλική νομοθεσία.

Ο Σουμάχερ νοσηλεύεται στην εντατική σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στην Γαλλία. Μετά από χειρουργείο στο οποίο επεβλήθη για να μειωθεί η αιμορραγία, βρίσκεται σε τεχνητό κώμα. Οι γιατροί επιχειρούν να τον ξυπνήσουν σταδιακά. Ο πρωταθλητής της Formula 1 φέρεται να ανταποκρίνεται σε «απλές οδηγίες».

Η οικογένειά του, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο Σουμάχερ θα αναρρώσει, ωστόσο η όλη διαδικασία αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο.

Διαβάστε ακόμη: Η οικογένεια του Σουμάχερ δεν χάνει την πίστη της