Ελάχιστα αισθητή έγινε στο Καστελόριζο σεισμική δόνηση με επίκεντρο στην Τουρκία

Ελάχιστα αισθητή έγινε στο Καστελόριζο σεισμική δόνηση με επίκεντρο στην Τουρκία
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Το Καστελόριζο κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020. Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του Καστελόριζου θα παραστεί σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε έξαρση.. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελάχιστα αισθητή έγινε από τους κατοίκους του Καστελόριζου η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 11 π.μ στην περιοχή της Τουρκίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Αμύγδαλος η σεισμική δόνηση έγινε ελάχιστα αντιληπτή και δεν προκλήθηκαν από αυτήν ούτε ζημιές, ούτε και υπήρξε ανησυχία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στις 11:02 στην Τουρκία σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός σημειώθηκε πολύ κοντά στο Καστελόριζο, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητός στο ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε 1 χιλιόμετρο από την τουρκική πόλη Κας, ενώ είχε εστιακό βάθος στα 15 χλμ.