Ελλάδα και Ιταλία συμμαχούν για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Ελλάδα και Ιταλία συμμαχούν για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην Αθήνα ο επικεφαλής της SNAM - Συναντήσεις με πρωθυπουργό και ΥΠΕΝ.

Η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας ως προς την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας σε συνάρτηση με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΔΕΣΦΑ και η συνεργασία Ελλάδας – Ιταλίας στην κατεύθυνση αυτή, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε χθες και σήμερα στην Αθήνα ο Stefano Venier, διευθύνων σύμβουλος της Snam, που είναι ο διαχειριστής του ιταλικού συστήματος.

Η SNAM είναι επίσης μέτοχος του ΔΕΣΦΑ καθώς μετέχει στην Κοινοπραξία SENFLUGA που ελέγχει το 66% του Διαχειριστή, όπως επίσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. Ο κ. Venier σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση είχε ανεπίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συζητήθηκαν οι τάσεις στη διεθνή αγορά φυσικού αερίου, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα καθώς και ο κοινός ρόλος Ιταλίας και Ελλάδας στην περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού για την ΕΕ και στην ανάδειξη της χώρας ως πύλης εισόδου φυσικού αερίου για τις γειτονικές χώρες. «Μέσω του στρατηγικής σημασίας επενδυτικού πλάνου του ΔΕΣΦΑ, η Snam επιβεβαιώνει τον ρόλο και τη δέσμευσή της να υλοποιήσει αυτές τις βασικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια και να συμβάλει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ηγέτη στις ενεργειακές εξελίξεις», ανέφεραν αρμόδιες πηγές.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλλι και ο Executive V. P. of International Asset Management and Business Development της SNAM, Sergio Molisani. Ο κ. Venier συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ ενώ επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: