Οι Έλληνες είναι οι πιο απρόσεχτοι με το κινητό τους στην Ευρώπη!

Οι Έλληνες είναι οι πιο απρόσεχτοι με το κινητό τους στην Ευρώπη!

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα χρήστες έξυπνων κινητών στην Ελλάδα, δεν πρόλαβαν να χαρούν τη συσκευή τους, καθώς πλέον είναι σύνηθες να τους πέφτει από τα χέρια και να σπάει.

Πρωτιά έχουν οι Έλληνες στο βάθρο των πιο «ζημιάρηδων» χρηστών κινητών τηλεφώνων ανάμεσα σε 18 ευρωπαϊκές χώρες. Μέσα στην τελευταία διετία, το 40% των Ελλήνων κατόχων smartphones –όπως και το αντίστοιχο ποσοστό χρηστών από άλλες χώρες του Μεσογειακού Νότου- αναγκάστηκαν να αντικαταστήσουν ή να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα  smartphones.

Οι Έλληνες σπεύδουν να ανανεώσουν την συσκευή τους κάθε 18 μήνες περίπου, ωστόσο στην διάρκεια που την χρησιμοποιούν φαίνονται πολύ απρόσεκτοι. Σχεδόν τέσσερις στους δέκα χρήστες έξυπνων κινητών στην Ελλάδα, δεν πρόλαβαν να χαρούν τη συσκευή τους, καθώς πλέον είναι σύνηθες να τους πέφτει από τα χέρια και να σπάει.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Square Trade, αποκάλυψε πως οι εταιρείες παροχής συμβολαίων προστασίας ηλεκτρονικών συσκευών έχουν περισσότερους από δέκα εκατομμύρια πελάτες διεθνώς.

Στην έρευνα αποδείχθηκε πως πρώτοι και πιο απρόσεκτοι πανευρωπαϊκός είναι οι Έλληνες, με τους Ιταλούς να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής με 39,8% και τους Ισπανούς ν βρίσκονται ελαφρά πιο πίσω, με 38,9%. Σχεδόν στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι Νορβηγοί χρήστες smartphone με τις απώλειες να σημειώνουν 37,8%, οι Βρετανοί με 37,2, οι Ιρλανδοί με 37%.

Αντίθετα πιο προσεκτικοί ανάμεσα στις 18 ευρωπαϊκές  χώρες είναι οι Βέλγοι και οι Πολωνοί χρήστες κινητών τηλεφώνων, καθώς το ποσοστό των ζημιών στα smartphones αγγίζουν το 25%.

Ένα άλλο σημείο που στάθηκε η έρευνα πέρα των ζημιών, ήταν το θέμα που αφορά στους απρόσεκτους πεζούς. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως το 53% των περιστατικών πρόσκρουσης πεζών πάνω σε άλλους, οφείλεται στην απόσπαση της προσοχής από την χρήση έξυπνων κινητών.

Η έρευνα αποκαλύπτει πως σε γενικές γραμμές οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου είναι λιγότερο προσεκτικοί, μεταξύ των κατόχων κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη.

Ο σύμβουλος της  Square Trade στην Ευρώπη Κέβιν Γκίλαν υπογράμμισε ότι: «Όλοι θέλουμε να παραμένουμε διαρκώς συνδεδεμένοι, αλά υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να κατεβάσουμε διακόπτες, όπως για παράδειγμα όταν περπατάμε στον δρόμο. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι όσο πιο έξυπνα είναι τα κινητά τηλέφωνα τόσο πιο συχνά είναι τα ατυχήματα».