Ελληνική ενεργειακή γέφυρα για τα κοιτάσματα Ισραήλ, Κύπρου προς Ευρώπη

Ελληνική ενεργειακή γέφυρα για τα κοιτάσματα Ισραήλ, Κύπρου προς Ευρώπη
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015. Συνεδρίασε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ιστορική χαρακτηρίστηκε η σημερινή τριμερής σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

“Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε γέφυρα μεταφοράς του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ προς την υπόλοιπη Ευρώπη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «στέλνουμε μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης».

«Το σχήμα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ είναι  στρατηγική επιλογή και αιχμή για συνδεσιμότητα σε διάφορους τομείς, όπως σε ενέργεια, μεταφορές, τεχνογνωσία και τουρισμό (…) Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ θα αξιοποιηθούν ενώ η Ελλάδα θα αποτελέσει γέφυρα μεταφοράς προς την Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Η ενέργεια, οι μεταφορές και η καινοτομία είναι τομείς συνεργασίας που θα προάγουν τη σταθερότητα και θα αναδείξουν τα οφέλη της συνεργασίας (…) η τριμερής αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδος με σκοπό την ενίσχυση των δυνατοτήτων των χωρών μας προς όφελος της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σημείωσε:«αν δουλέψουμε μαζί μπορούμε να προωθήσουμε τους στόχος για σταθερότητα, ευημερία και ασφάλεια», ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υπογράμμισε: «μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ασύμμετρες απειλές πιο αποτελεσματικά και προανήγγειλε κοινά έργα στον τομέα της Ενέργειας.