Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: «Υπέρμετρη βία» σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: «Υπέρμετρη βία» σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου
Άγνωστοι έγραψαν τη λέξη "Δολοφόνε" και συνθήματα στα ρολά, ενώ άφησαν λουλούδια έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος 33χρονος ο οποίος υπήρξε ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, , Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Το αίσθημα ατιμωρησίας και έλλειψης λογοδοσίας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην Αστυνομία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι υπήρξε υπέρμετρη σκληρότητα και αδικαιολόγητη βία, από την πλευρά της αστυνομίας, στην περίπτωση του θανάσιμου τραυματισμού του Ζακ Κωστόπουλου.

Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι από το οπτικό υλικό που υπάρχει μπορούμε να διαπιστώσουμε πως «υπήρξε υπέρμετρη σκληρότητα και αδικαιολόγητη βία από την πλευρά της Αστυνομίας» και προσθέτει: «Οι αστυνομικοί που σπεύδουν στο σημείο πατάνε και συνεχίζουν να χτυπάνε με κλωτσιές έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και πλήρως εξουδετερωμένο».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ότι “αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει, γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο” (!) προδίδει ότι το αίσθημα ατιμωρησίας και έλλειψης λογοδοσίας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο στην Αστυνομία».

Τέλος, η Ένωση, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει ότι «τα υπαρκτά ζητήματα εγκληματικότητας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά μόνο από τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας, όχι με μεθόδους άγριας δύσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ