Έλον Μασκ: Του χρόνου η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο

Έλον Μασκ: Του χρόνου η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο
epa10857328 A stack of US writer Walter Isaacson's book ‘Elon Musk’ is on display at a Barnes & Noble store in Glendale, California, USA, 12 September 2023. The book about US entrepreneur Elon Musk goes on sale in the US. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επικεφαλής της Tesla λέει ότι οι υποδομές θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές απαιτήσεις 

Τα νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης θα είναι πολύ πιο έξυπνα από οποιονδήποτε άνθρωπο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, εφόσον η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ολοένα και πιο ισχυρής τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Elon Musk.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε τεχνητή νοημοσύνη πιο έξυπνη από οποιονδήποτε άνθρωπο πιθανότατα γύρω στο τέλος του επόμενου έτους», είπε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, ο οποίος διευθύνει την Tesla, την X και τη SpaceX. 

Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης πιθανότατα να ξεπεράσουν αυτές όλων των ανθρώπων, προέβλεψε ο Μασκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο X με τον Nicolai Tangen, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Norges Bank Investment Management.

Ο κ. Μασκ ήταν σταθερά θετικός σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της λεγόμενης τεχνητής γενικής νοημοσύνης, εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης τόσο ισχυρά που μπορούν να νικήσουν τα πιο ικανά άτομα σε οποιονδήποτε τομέα. Αλλά η πρόβλεψη της Δευτέρας είναι μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα που είχε θέσει προηγουμένως ο ίδιος και άλλοι. Πέρυσι, προέβλεψε ότι η «πλήρης» AGI θα είχε επιτευχθεί μέχρι το 2029. Βέβαια, πολλές από τις πιο τολμηρές προβλέψεις του κ. Μασκ, όπως η κυκλοφορία αυτοκινούμενου Tesla και η προσγείωση πυραύλου στον Άρη, δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί.

Μια σειρά από ανακαλύψεις στην τεχνητή νοημοσύνη τους τελευταίους 18 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας εργαλείων δημιουργίας βίντεο και πιο ικανών chatbot έχουν ωθήσει τα σύνορα της τεχνητής νοημοσύνης προς τα εμπρός πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Ο Demis Hassabis, ο συνιδρυτής του DeepMind της Google, προέβλεψε νωρίτερα φέτος ότι το AGI θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πηγή: Financial Times