EMC: Καλλυντικά βασισμένα στο κλίμα που ζούμε

EMC: Καλλυντικά βασισμένα στο κλίμα που ζούμε
Μια ελληνική πατέντα κάνει την εμφάνισή της στην παγκόσμια αγορά καλλυντικών.

Μια καινοτόμα ιδέα στον κλάδο των καλλυντικών, η οποία φέρει ελληνική υπογραφή, αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που φροντίζουμε και περιποιούμαστε το δέρμα μας. Η EMC Skincare, πίσω από την οποία βρίσκεται η χημικός Αγγελική Σωτήρη, είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως, με κατοχυρωμένη πατέντα, που παράγει φυτικά καλλυντικά λαμβάνοντας υπόψιν της το κλίμα στο οποίο αναπνέει το δέρμα μας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αγγελική έπαθε έγκαυμα στο πρόσωπο από τα προϊόντα γνωστής εταιρείας καλλυντικών και έτσι αποφάσισε να αξιοποιήσει τις γνώσεις της πάνω στη Χημεία δημιουργώντας κρέμες κατάλληλες για το δικό της δέρμα. «Έχω ένα αρκετά ευαίσθητο δέρμα και η λάθος διάγνωση ενός δερματολόγου ήταν αρκετή για να χαλάσει το pH μου. Το αποτέλεσμα ήταν η εμφάνιση ακμής στο πρόσωπο μου στην ηλικία των 26 ετών. Όποια κρέμα του εμπορίου και να χρησιμοποιούσα μου προκαλούσε ερεθισμούς και έτσι άρχισα να πειραματίζομαι φτιάχνοντας κρέμες που θα ήταν κατάλληλες για το δικό μου πρόσωπο» λέει στο fortunegreece.com η Αγγελική.

Απόφοιτη του Χημικού Πάτρας και με αρκετά σεμινάρια πάνω στην κοσμετολογία, η Αγγελική εφαρμόζει στην πράξη όλα όσα έμαθε στη θεωρία και μπαίνει ενεργά στον επιχειρηματικό στίβο με μια πρόταση που πιστεύει ότι έχει δυναμική και, προς το παρόν, μηδενικό ανταγωνισμό. Η εμπορική δραστηριότητα της EMC ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβρη και ήδη έχει δημιουργηθεί μια προϊοντική γκάμα με δυο κατηγορίες (πρόσωπο και σώμα) και 20 κωδικούς καλλυντικών, τα οποία παράγονται σε εξωτερικό εργαστήριο.

«Τα καλλυντικά της EMC απευθύνονται σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας από 20 έως 40 ετών. Η έρευνα διήρκεσε τρία χρόνια μέχρι να καταλήξουμε στα συστατικά, τις υφές και τα αρώματα. Με ενδιέφερε πολύ να δω πώς το δέρμα αντιδράει με το κλίμα, αλλά και πώς μπορεί να παραμένει φυσιολογικό διατηρώντας τα επιθυμητά επίπεδα υγρασίας» τονίζει.

Τα φαρμακεία και οι συζητήσεις για είσοδο σε Μαϊάμι και Ιορδανία

Πιο δυνατοί κωδικοί, από άποψη ζήτησης, θεωρούνται η κρέμα ημέρας, η κρέμα νυκτός, όπως και εκείνη της εικοσιτετράωρης ενυδάτωσης. Προς το παρόν οι πωλήσεις γίνονται μέσω e-shop ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με αντιπροσώπους σε Ιορδανία και Μαϊάμι για τοποθέτηση των προϊόντων σε αυτές τις αγορές.

«Στην Ελλάδα μου ζητούσαν να έχω stock για να κλειστεί συμφωνία. Όπως καταλαβαίνετε το μέγεθος εταιρείας στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Θα έλεγα ότι οι συνεργασίες στο εξωτερικό είναι πιο εύκολες. Αυτό το διάστημα συζητάμε με ελληνικά φαρμακεία τα οποία έχουν αγκαλιάσει το προϊόν. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσουμε ένα δικό μας κατάστημα, έτσι ώστε να υπάρχει φυσική επαφή των προϊόντων με τον τελικό καταναλωτή, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να τα δοκιμάσει, να τα μυρίσει και στη συνέχεια να τα επιλέξει» προσθέτει η Αγγελική.

Αποκαλύπτει δε πως το όνομα του brand είναι εμπνευσμένο από τον Albert Einstein και τον γνωστό σε όλους τύπο για την ενέργεια του φωτός – E=mc2 – η οποία ισούται με τη μάζα επί την ταχύτητα στο τετράγωνο. Ήθελε, όπως λέει, ένα όνομα που να αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς που δίνουν οι κρέμες EMC, φωτεινότητα και λάμψη. Υπογραμμίζει δε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα των καλλυντικών EMC είναι η εξειδίκευση και η φυσική προέλευση των συστατικών.

Λάδι jojoba, λάδι makadamia, γλυκερίνη, αλόη, αμυγδαλέλαιο, βούτυρο καριτέ, αιθέρια έλαια, υαλουρονικό οξύ και θαλάσσιο κολλαγόνο είναι μερικές από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των καλλυντικών EMC. Πιο ακριβό προϊόν είναι η κρέμα ημέρας για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα η οποία κοστίζει 54 ευρώ ενώ το πιο οικονομικό είναι η body lotion στην μικρή συσκευασία με αρχική τιμή τα 9,90 ευρώ.

Κεριά σώματος η νέα τάση

Την ίδια ώρα, ένα νέο trend που έχει ξεκινήσει από το εξωτερικό και τώρα κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχει αρχίσει να αποκτά φανατικό κοινό. Πρόκειται για τα κεριά σώματος τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επάλειψη όσο είναι σε στέρεη μορφή αλλά και ως λάδι όταν καούν. Η Αγγελική επιβεβαιώνει ότι και στην περίπτωση της EMC η ζήτηση είναι μεγάλη.

Προσεχώς θα βγουν στην αγορά αντηλιακό προσώπου και σώματος καθώς και το πρώτο ανδρικό προϊόν, ένα λάδι περιποίησης για τα γενιά, ενώ για το 2021 υπολογίζεται το λανσάρισμα ενός τζελ καθαρισμού και ντε μακιγιάζ προσώπου συγχρόνως, ένα προϊόν 3σε1 για κάθε γυναίκα. Μάλιστα η Αγγελική παραδέχεται πως οι Έλληνες έχουν αρχίσει να προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους και πως οι άντρες είναι ομολογουμένως πιο ανοιχτοί στο να δοκιμάζουν νέα προϊόντα συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν αλλάζουν εύκολα προϊόντα περιποίησης.

«Πριν αγοράσουμε οποιαδήποτε κρέμα θα πρέπει ελέγξουμε προσεκτικά τα συστατικά αλλά και τον τύπο δέρματος που έχουμε. Συχνά οι καταναλωτές κάνουν το λάθος να αγοράζουν προϊόντα που αντιστοιχούν σε διαφορετικό τύπο δέρματος με αποτέλεσμα να παρατηρούν διάφορους ερεθισμούς. Επιπρόσθετα, μετά από την ηλικία των 24 ετών θα πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε αντιρυτιδικά προϊόντα, μέρα και νύχτα, όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα» συμβουλεύει.

Τέλος, η Αγγελική διευκρινίζει ότι τα δέρματα των ανθρώπων που ζουν σε μεσογειακό κλίμα, όπως είναι και το ελληνικό, χρειάζονται περισσότερη ενυδάτωση τους κρύους μήνες και αυξημένα επίπεδα υγρασίας του ζεστούς μήνες.