#EmpowerHer: Η καθημερινή «μάχη» των γυναικών για μια υγιεινή διατροφή

#EmpowerHer: Η καθημερινή «μάχη» των γυναικών για μια υγιεινή διατροφή
Ο αγώνας για την καλή διατροφή είναι εξίσου σημαντικός με τον «αγώνα» στο επαγγελματικό και το κοινωνικό πεδίο, γιατί καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την υγεία και την ευεξία μας.

Σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους ως επαγγελματίες, σύντροφοι, σύζυγοι, και μητέρες, η ζωή τους είναι ένα συνεχόμενο πεδίο μαχών. Κάθε μέρα, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από δυσκολίες στον απαιτητικό χώρο της εργασίας, της φροντίδας του σπιτιού και της μητρότητας, με ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα.

Και μπορεί οι περισσότερες να διαχειρίζονται αυτές τις απαιτήσεις όσο καλύτερα μπορούν, όμως αυτή η αδιάκοπη προσπάθεια οδηγεί συχνά σε «θυσίες», με τον τομέα της προσωπικής τους ευημερίας να πλήττεται περισσότερο, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

Μέσα σε αυτές τις αμέτρητες ευθύνες, οι γυναίκες τείνουν να παραμελούν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να μην τρέφονται σωστά. Η φροντίδα των διατροφικών τους αναγκών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, και πολλές φορές μπορεί να φαίνεται σαν ένα ανυπέρβλητο κατόρθωμα. Ωστόσο, σε αυτές τις καθημερινές μάχες, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα πο επαναπροσδιορίζουν την έννοια της δύναμης και της ανθεκτικότητας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Fortune Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΛΤΑ παρουσιάζει μέσα από πραγματικές μαρτυρίες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Γυναίκες κάθε μέρα, ώστε να φροντίσουν την υγεία τους, αλλά και των παιδιών τους, εξασφαλίζοντας μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ παράλληλα προσπαθούν να είναι παρούσες στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Θα γνωρίσουμε περιπτώσεις γυναικών από διαφορετικούς κλάδους και θέσεις, οι οποίες, παρά τις μεγάλες ευθύνες τους μας δείχνουν πως μπορείς να ανταποκρίνεσαι με επιτυχία σε πολύπλευρους ρόλους τους με χάρη, θριαμβεύοντας σε κάθε μάχη, αναδυόμενες πιο υγιείς και πιο δυνατές από ποτέ. Επιπλέον, ειδικές διαιτολόγοι-διατροφολόγοι θα δώσουν συμβουλές πάνω στο πολύπαθο κομμάτι της διατροφής, προσφέροντας λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν και μας προβληματίζουν.

Άλλωστε, οι διατροφικές επιλογές όλων μας είναι το πρώτο ζωτικό βήμα προς μια πιο υγιή και χαρούμενη κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: