Ένα iPhone πρώτης γενιάς πουλήθηκε σε δημοπρασία για 190.373 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 380 φορές την αρχική του τιμή!

Ένα iPhone πρώτης γενιάς πουλήθηκε σε δημοπρασία για 190.373 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 380 φορές την αρχική του τιμή!
The iOS 17 operating system for iPhone is seen in this illustration photo on 20 July, 2023. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Ένα iPhone πρώτης γενιάς πωλήθηκε σε δημοπρασία για 190.373 δολάρια, σχεδόν 380 φορές την αρχική τιμή των 499 δολαρίων όταν η πρωτοποριακή συσκευή βγήκε προς πώληση το 2007.

Η LCG Auctions, η οποία φιλοξένησε την πώληση της Κυριακής, δήλωσε ότι το μοντέλο iPhone των 4GB ήταν 20 φορές πιο σπάνιο από το μοντέλο των 8GB που κυκλοφόρησε την ίδια εποχή προς 599 δολάρια. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι το μοντέλο των 4GB καταργήθηκε δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του, δεδομένης της προτίμησης των πελατών για το μεγαλύτερο μέγεθος μνήμης.

«Ο πήχης τοποθετήθηκε ακόμα πιο ψηλά το βράδυ της Κυριακής», δήλωσε ο Mark Montero, ιδρυτής του LCG Auctions. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετείχαμε σε αυτή τη φανταστική πώληση που έσπασε το ρεκόρ».

Είναι το τρίτο αυθεντικό iPhone που πωλείται σε τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασία τον τελευταίο χρόνο. Ένα μοντέλο 8GB πωλήθηκε για 63.356 δολάρια τον Φεβρουάριο και ένα άλλο μοντέλο 8GB έπιασε 39.340 δολάρια τον Οκτώβριο του 2022. Όλα ήταν σφραγισμένα από το εργοστάσιο στην αρχική τους συσκευασία.

Το iPhone είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ηλεκτρονικά προϊόντα στον κόσμο και βοήθησε να γίνει η Apple η πρώτη εισηγμένη εταιρεία με χρηματιστηριακή αξία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας έφτασε σε αυτό το ορόσημο 16 χρόνια μετά την πώληση των πρώτων iPhone.