Ένα μνημείο για την Μαφάλντα

Ένα μνημείο για την Μαφάλντα
epa04456443 View of a little sculpture (80 centimetres) of cartoon Mafalda created by Argentinian Joaquin Salvador Lavado known as 'Quino' displayed at Campo de San Francisco park in Oviedo, Asturias northern Spain, 21 October 2014. 'Quino' will receive the 2014 Prince of Asturias of Comunication and Human Arts Award during a ceremony at the Campoamor Theatre in Oviedo on 24 October 2014. EPA/J.L.CEREJIDO

Το κοριτσάκι από το Μπουένος Άιρες απέκτησε το δικό της μνημείο στην πόλη όπου γεννήθηκε ο χαρακτήρας της στο διάσημο κόμικ.

Μακριά είναι η ιστορία του εξαιρετικά δημοφιλούς κόμικ «Μαφάλντα». Το δημιούργησε ο Χοακίν Σαλβαδόρ Λαβάδο Τεχόν (τον ξέρουμε ως «Κίνο») και πρωτοδημοσιεύτηκε το 1964, ως μέρος διαφήμισης για πώληση προϊόντων.

Όμως, το κοριτσάκι από το Μπουένος Άιρες έγινε διάσημο σ’ όλον τον πλανήτη με τις ευφυείς παρατηρήσεις της για τον κόσμο των μεγάλων. Η εξάχρονη μικρούλα ανησυχεί για το «πού πάει ο κόσμος», και απεχθάνεται τις σούπες. Το κόμικ μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και οι χαρακτήρες του αποτελούν έναν ακρογωνιαίο λίθο της λαϊκής κουλτούρας της Αργεντινής.

Για να τιμήσουν τη Μαφάλντα, στη συνοικία Σαν Τέλμο του Μπουένος Άιρες – εκεί ακριβώς όπου «ζει» και στο κόμικς – την κάθισαν σε ένα παγκάκι. Ως άγαλμα, βέβαια. Αργότερα, έβαλαν δίπλα της δυο από τους φίλους της, τον Μανολίτο και τη Σουσανίτα. Ο κόσμος στριμώχνεται για να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Δείτε ακόμη: Στα σκαριά νέα ταινία «Supergirl» από τις Warner Bros και DC Entertainment