Ένα βήμα πριν το χρηματιστήριο το Snapchat

Ένα βήμα πριν το χρηματιστήριο το Snapchat

Μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς από το Facebook, ο ιδρυτής της εταιρείας κλείνει την πόρτα σε όλες τις μελλοντικές προσφορές.

O CEO και συνιδρυτής του Snapchat, Evan Spiegel, αποκάλυψε τα νέα σχέδια για το οικονομικό μέλλον της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Χρειαζόμαστε δημόσια εγγραφή και έχουμε το πλάνο ώστε να το πετύχουμε. Ένα IPO είναι πολύ σημαντικό» αποκαλύπτει ο ίδιος.

Ο Spiegel μίλησε από τη σκηνή του συνεδρίου σχετικά με ζητήματα κώδικα στη Νότια Καλιφόρνια, και έκανε σαφές πως βλέπει σοβαρά την είσοδο του Snapchat στο χρηματιστήριο.

H εταιρεία έκανε την «έκπληξη» όταν παρουσίασε την υπηρεσία ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο μικρής διάρκειας που εξαφανίζονται μόλις ο παραλήπτης τους τα δει. Σήμερα, η αξία της ξεπερνά τα 19 δισ. δολάρια.

Παρόλο που ο Spiegel «αποκάλυψε» τη σκέψη για τη δημόσια προσφορά , παρέμεινε ασαφής για οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις. Δεν έγινε καμία αναφορά ούτε για το πότε θα πραγματοποιηθεί, ούτε με το πόσο μεγάλη θα είναι.

Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις ερωτήσεις αναφορικά με την πώληση της εφαρμογής σε μια μεγαλύτερη εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος είχε αρνηθεί τη προσφορά των 3 δισ. δολαρίων του Facebook. Τότε, πολλοί τον χαρακτήρισαν «αλαζόνα» και «ανόητο», αλλά από τότε μετέτρεψε το Snapchat από μια «χαζή ιδεά» σε μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης με πελάτες μεγάλους διαφημιστές και συνεργάτες όπως το CNN και το Vice.

Νωρίτερα το 2015, το Snapchat παρουσίασε τη νεα λειτουργία «Discover». Το Snapchat Discover είναι ένας νέος τρόπος για να ανακαλύπτουν οι χρηστες περιεχόμενο και ειδήσεις από τα μεγαλύτερα sites, όπως το CNN, Comedy Central, National Geographic κ.ά.

Όπως εξήγησε στο συνέδριο, η ιδέα είναι να ψυχαγωγήσει τους χρήστες όσο ανταλλάσουν μηνύματα με τους χρήστες, παρέχοντας τους υλικό που θα μπορούν να βρουν εύκολα και να ενημερώνονται σύντομα μέσα από μικρά Snaps.

Η υπεύθυνοι προσπαθούν να αυξήσουν τον χρόνο που καταναλώνουν οι χρήστες στην υπηρεσία, και όχι στον αριθμό των χρηστών. Όπως αποκάλυψε ο CEO, το Snapchat έχει τώρα πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, με το 65 % από αυτούς ( περίπου 65.000.000 χρήστες) να στέλνουν φωτογραφίες ή βίντεο κάθε μέρα.