Ένας influencer κρυπτονομισμάτων συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ – Εμπλέκονται 128 εκατ. δολάρια και 1.400 άτομα

Ένας influencer κρυπτονομισμάτων συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ – Εμπλέκονται 128 εκατ. δολάρια και 1.400 άτομα
An illustration picture taken in London on May 8, 2022, shows gold plated souvenir cryptocurrency Tether (USDT), Bitcoin and Etherium coins arranged beside a screen displaying a trading chart. - Tether (USDT) is an Ethereum token known as a stablecoin that is pegged to the value of the US dollar, and is currently the largest stablecoin with a market value of USD 83 billion dollars. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP
Ορισμένα από τα προϊόντα της JPEX προσέφεραν αποδόσεις που έφταναν το 21%.

Ένας influencer κρυπτονομισμάτων, ο Τζόζεφ Λαμ, συνελήφθη τη Δευτέρα από τις αστυνομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ μαζί με άλλα 5 άτομα, σε μια υπόθεση που αφορά την αναστολή λειτουργίας της πλατφόρμας crypto JPEX, μετέδωσε η South China Morning Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για «συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση» των επενδυτών και η υπόθεση θα μπορούσε να αφορά 1 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκο (περίπου 128 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με τις καταγγελίες που έλαβαν οι νομοθέτες από περισσότερους από 1.400 ανθρώπους.

Οι συλλήψεις έγιναν αφότου η επιτροπή κεφαλαιαγοράς του κρατίδιού (SFC) υποστήριξε πως η JPEX χρησιμοποιούσε παράγοντες επιρροής και «σημαντικούς διαμορφωτές επιρροής της κοινής γνώμης» για να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

«Η SFC επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι καμία οντότητα του ομίλου JPEX δεν έχει λάβει άδεια από την SFC ή δεν έχει υποβάλει αίτηση στην SFC για άδεια λειτουργίας πλατφόρμας συναλλαγών εικονικών assets» στο Χονγκ Κονγκ», ανέφερε η Επιτροπή σε δήλωσή της στην οποία απαριθμούσε τις υποψίες της σχετικά με την JPEX, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών αποδόσεων και των ύποπτων επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ορισμένα από τα προϊόντα της JPEX προσέφεραν αποδόσεις που έφταναν το 21%, ανέφερε η Wall Street Journal, υποστηρίζοντας παράλληλα και η Lam ήταν ενεργός υποστηρικτής της πλατφόρμας.

Ο Λαμ είχε μοιραστεί στα social media τις τελευταίες ημέρες ότι είχε υποστεί απότομες οικονομικές απώλειες και έδωσε εθελοντικά πληροφορίες στην αστυνομία, σύμφωνα με την WSJ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com