Ένας νέος Υπουργός και οι σημειώσεις του

Ένας νέος Υπουργός και οι σημειώσεις του
Newly appointed Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos (R) is welcomed by Eurogroup President Jeroen Dijsselbloem (L) at a euro zone finance ministers meeting on the situation in Greece in Brussels, Belgium, July 7, 2015. Greece faces a last chance to stay in the euro zone on Tuesday when Prime Minister Alexis Tsipras puts proposals to an emergency euro zone summit after Greek voters resoundingly rejected the austerity terms of a defunct bailout. REUTERS/Yves Herman - RTX1JDQU

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι διάσημες σημειώσεις του στο πρώτο Eurogroup που συμμετείχε έκλεψαν τις εντυπώσεις στα social media.

Kαταιγιστικές οι εξελίξεις στο πολιτικό κυρίως σκηνικό τις τελευταίες ημέρες και μετά βίας καταφέρνουμε να τις προλάβουμε. Μέχρι να συζητηθεί το ένα θέμα, έχει προκύψει ένα άλλο και μέχρι να γίνουν ανακοινώσεις για τη μία “κρίσιμη συνάντηση”, ξεκινάει η επόμενη. Τα trending topics δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν και μέσα σε όλη αυτή την καταιγίδα των ειδήσεων, έκανε την εμφάνισή του ο νέος Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από τις 4/7 έως τις 9/7 συγκέντρωσε πάνω από 56.500 αναφορές με τις περισσότερες να καταγράφονται την Τρίτη 7/7 (20.129), που ήταν η ημέρα του Eurogroup.

Οι περισσότερες αναφορές (57%) έγιναν στο twitter, με το facebook και τα blogs να ακολουθούν, 20% και 15%, αντίστοιχα.

Η υπεροχή του twitter σε σχέση με τα άλλα μέσα φαίνεται πολύ ξεκάθαρα στα παρακάτω γραφήματα και ειδικά το διάστημα 6-7/7, που η διαφορά είναι πολύ έντονη.

 

Ορισμένες από τις λέξεις, που έκαναν την εμφάνισή τους δίπλα στο όνομα του νέου Υπουργού, είναι οι παρακάτω.

Διάσημες σημειώσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως φαίνεται στο wordcloud, μία εκ των λέξεων, που ξεχώρισαν, ήταν η λέξη “σημειώσεις”, καθώς το χαρτί με τις χειρόγραφες σημειώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου βρέθηκε στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων και δημοσιευμάτων, ξεπερνώντας τις 3.000 αναφορές!

Αν και το κλίμα βαρύ και οι ώρες δύσκολες, οι χρήστες στα social media δεν παύουν να αστειεύονται και να κάνουν χιούμορ με τις καταστάσεις και τα πρόσωπα. Ούτε ο νέος Υπ.Οικ. πρόλαβε να ξεφύγει από τη σάτιρά τους, καθώς με τη βοήθεια του Photoshop, δεν άργησαν να ξεπηδήσουν τα πρώτα memes. Οι φωτορεπόρτερ εντόπισαν τις “ακάλυπτες” σημειώσεις του Υπουργού, η φωτογραφία κυκλοφόρησε, το κείμενο “αποκρυπτογραφήθηκε” και τα social media δεν άργησαν να αστειευτούν είτε με τις σημειώσεις είτε με τον κάτοχό τους.

#MinisterOfAwesome & #Varoufexit

Όσον αφορά τον τον τέως Υπουργό, δεν πρόλαβε καλά-καλά να φύγει και αμέσως συζητήθηκε μέσω δύο πολύ ιδιαίτερων hashtags – το ένα μάλιστα, ίσως το πιο παράξενο, το επέλεξε ο ίδιος. #MinisterOfAwesome, το ένα – σύμφωνα μάλιστα με τον εκδοτικό του οίκο – και #Varoufexit , αυτό που έφτιαξαν οι χρήστες, μόλις ανακοίνωσε την παραίτησή του, το οποίο τα πήγε λίγο καλύτερα (2.004 αναφορές) σε σχέση με το #MinisterOfAwesome (1.806 αναφορές).

 

 

Όλα τα στοιχεία έχουν καταγραφεί και αναλυθεί με τοMonitor και αφορούν το χρονικό διάστημα 4-9/7/2015.

Πηγή: Monitor.gr