Εννέα τρόποι για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι

Εννέα τρόποι για να γίνουμε πιο ευτυχισμένοι

Πώς μπορείτε να συνδυάσετε την ενσυνειδητότητα με την επιτυχία!

Πολλοί από μας βιώνουμε την ειρήνη και την ευτυχία που υπόσχεται η ενσυνειδητότητα, αλλά συχνά την εγκαταλείπουμε στην καθημερινή μας ζωή στη δουλειά, πιστεύοντας ότι ένα αίσθημα επίγνωσης και εγρήγορσης δεν συνάδει με την επαγγελματική επιτυχία. Λάθος!

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Συγχωρήστε και ξεχάστε
Η εμπλοκή στον μικρόκοσμο της δουλειάς σας μπορεί να σας ξεζουμίσει και να σας κάνει να χάσετε τζάμπα τον χρόνο σας. Φυλάξτε την πνευματική σας ενέργεια για τη δική σας επιτυχία συγχωρώντας όσους σας μείωσαν, ξεχνώντας τι είπε ποιος για ποιον, και προχωρώντας μπροστά ασχολούμενος με σημαντικότερα πράγματα.

2. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή πριν ξεσπάσετε
Προσπαθήστε να μην στέλνετε ανεξέλεγκτα email όταν είστε θυμωμένος. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή πρώτα, και σκεφθείτε τι κρύβεται πίσω από το θυμό σας. Τα αγριεμένα email σχεδόν πάντα βλάπτουν τόσο τον αποστολέα όσο και τον παραλήπτη τους.

3. Μην κρίνετε συνεχώς
Τα λάθη είναι μια ευκαιρία για να μάθετε, και όχι ευκαιρία για να δείτε τον εαυτό σας ή τους άλλους με αρνητική διάθεση. Η αντικειμενική αξιολόγηση των σφαλμάτων επιτρέπει σε σας και στην ομάδα σας να τα αφήσετε πίσω και να ωριμάσετε μέσα απ’ αυτά.

4. Κάντε ό,τι θέλετε
Οι γκουρού της ενσυνειδητότητας συχνά μιλούν για την ιδέα της «πρόθεσης». Τι σημαίνει αυτός ο όρος; Να είστε σίγουρος ότι ξέρετε γιατί κάνετε ό,τι κάνετε, και να κάνετε ό,τι πραγματικά θέλετε. Αν νοιώθετε ότι χάνετε το χρόνο σας στην τρέχουσα δουλειά σας, πάψτε να την κάνετε και ξεκινήστε κάτι καινούργιο.

5. Καλωσορίστε τον ήλιο
Αν αρχίσετε την ημέρα σας με γαλήνιο νου, θα βοηθηθείτε να είστε πιο αποτελεσματικός μέσα στην ημέρα. Αφιερώστε λίγο χρόνο τα πρωινά, πριν την τρέλα της ημέρας, για να καλωσορίσετε τον ήλιο, να φάτε χαλαρά το πρωινό σας, να γυμναστείτε ή να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σας ηρεμεί.

6. Χαιρετίστε τους εχθρούς σας
Ο σεβασμός προς τους αντιπάλους θα σας βοηθήσει να μάθετε από τα δυνατά τους σημεία και να είστε πιο αντικειμενικός ως προς τις αδυναμίες σας. Συνεπώς, χαιρετίστε τους εχθρούς σας – μπορεί να βρεθείτε με λιγότερους έτσι.

7. Αντιμετωπίστε τις νίκες με ψυχραιμία
Είναι σημαντικό να εορτάζουμε τα κατορθώματά μας. Όμως, φροντίστε αυτό να μην γίνεται εξάρτηση. Αν προσκολληθείτε υπερβολικά στις νίκες σας, τότε θα είναι δυσκολότερο για σας να αντιμετωπίσετε τις ήττες. Και η ικανότητα επιβίωσης εν μέσω μιας αποτυχίας είναι απαραίτητη για την επιτυχία.

8. Κοιμηθείτε περισσότερο
Σύμφωνα με τον Δαλάι Λάμα, «ο ύπνος είναι ο καλύτερος διαλογισμός. Ασκήστε τον συχνότερα!

9. Απολαύστε το ταξίδι
Η ζωή είναι μικρή, και θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της. Η δουλειά μπορεί είτε να σας καταθλίψει, είτε να σας συναρπάσει – εσείς αποφασίζετε. Όσο περισσότερο απολαμβάνετε ό,τι κάνετε, τόσο καλύτερος θα είστε σ’ αυτό.