Ένσημα με ένα «κλικ»

Ένσημα με ένα «κλικ»

Όλες οι οδηγίες για να βρείτε τα ένσημα σας.

Τα ένσημα τους εύκολα με ένα «κλικ» θα μπορούν πλέον να βρίσκουν οι ασφαλισμένοι.

Απευθύνεται σε πρώτη φάση στους «νέους» ασφαλισμένους δηλαδή σε αυτούς που απέκτησαν το πρώτο τους ένσημο μετά την 1η Ιανουαρίου 1993.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο κωδικός πρόσβασης στο Taxisnet και ο ΑΜΚΑ σας. Τα βήματα από εκεί και έπειτα είναι τα εξής:

  1. Η έκδοση του ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx. Θα επιλέξετε την επιλογή «ασφαλιστικό βιογραφικό»
  2. Θα σας ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και οι κωδικοί του Taxis. Πατήστε «είσοδος»
  3. Θα προκύψει μια γενική σελίδα η οποία δείχνει τα προσωπικά σας στοιχεία αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία είστε ασφαλισμένοι.
  4. Πατώντας «εκτύπωση ασφαλιστικού βιογραφικού» θα έρθει στην επιφάνεια μια πολυσέλιδη φόρμα με όλα τα ένσημα που έχετε κολλήσει από την 01/01/1994 και μετά. Η αποτύπωση γίνεται ανά μήνα και ανά ταμείο. Με μια ματιά θα μπορείτε να βρείτε πόσα ένσημα έχουν κολληθεί ανά μήνα, τις μεικτές αποδοχές σας καθώς και τον Αριθμό Μητρώου του Εργοδότη που σας έχει κολλήσει τα ένσημα. Επίσης, θα μπορείτε να δείτε και τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί. Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα από “ασφαλιστικό βιογραφικό” όπως εμφανίζεται στο σύστημα ΑΤΛΑΣ

Στο «ασφαλιστικό βιογραφικό» (το οποίο δυστυχώς δεν κάνει και πρόσθεση των ενσήμων την οποία θα πρέπει να κάνετε από μόνοι σας) υπάρχει η ακόλουθη επισήμανση: «Ο λογαριασμός απεικονίζει ενιαία τα στοιχεία ασφάλισης στα πληροφοριακά συστήματα των ΦΚΑ που ταυτοποιήθηκαν κατά την τελευταία ενημέρωση και δεν αποτελεί βεβαίωση χρόνου ασφάλισης»

Προς το παρόν, στο σύστημα έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης. Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.