Ένταση μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ένταση μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης παρακολουθεί τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η διαδικασία διεξήχθη με εντάσεις και διαξιφισμούς.

Παρουσία του του νυν υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση για «τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ» την περίοδο 2013-2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση, που αφορά σε 22 προσλήψεις, οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν γίνει μη νόμιμες από την ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι συνολικά τέσσερα άτομα οι οποίοι λογοδοτούν για αδικήματα που αφορούν απιστία και συνέργεια σε αυτήν.

Η διαδικασία διεξήχθη με εντάσεις και διαξιφισμούς μεταξύ των δύο πολιτικών με αποκορύφωμα επεισόδιο που προκλήθηκε, λίγο πριν διακοπεί η συνεδρίαση, όταν ο κ. Πολάκης δεν απάντησε σε ερώτηση που του είχε υποβληθεί και ο κ. Γεωργιάδης είπε δυνατά «τι διαδικασία είναι αυτή;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό κλιμακώθηκε όταν στην παρέμβαση Γεωργιάδη, αντέδρασε ο δικηγόρος Γιάννης Απατσίδης που βρισκόταν στο ακροατήριο, ο οποίος ήρθε σε αντιπαράθεση με μέλος της φρουράς του υπουργού .

Στη δίκη έχει καταθέσει ήδη ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ο κ. Πολάκης κλήθηκε να καταθέσει μέσω αιτήματος που κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών για λογαριασμό του, ο κ. Απατσίδης, το οποίο έγινε δεκτό καθώς ο πρώην υπουργός είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση.

Το δικαστήριο διέκοψε για 13 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: