Ένταξη Alibaba και Tencent στη μαύρη λίστα του υπ. Άμυνας εξετάζουν οι ΗΠΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στελέχη του υπουργείου Άμυνας, που επιβλέπουν τη λίστα, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τα σχέδια ενώ συζητούν την προσθήκη και άλλων κινεζικών εταιρειών, σύμφωνα με το Reuters.

Το ενδεχόμενο προσθήκης των τεχνολογικών κολοσσών Alibaba και Tencent στη «μαύρη λίστα» των εταιρειών που φέρεται να αποτελούν ιδιοκτησία του κινεζικού στρατού ή να ελέγχονται από αυτόν, εξετάζει η απερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ, σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το να μπουν στο «στόχαστρο» τις δυο πολυτιμότερες εταιρείες της Ασίας, που συνδυαστικά αξίζουν 1,3 τρις. δολάρια, είναι το δραστικότερο μέτρο που θα έχει λάβει ο πρόεδρος Τραμπ, στο πλαίσιο της σειράς των μέτρων που έχει πάρει πρόσφατα κατά κινεζικών εταιρειών, στην προσπάθειά του να παγιώσει τη σκληροπυρηνική πολιτική του εναντίον του Πεκίνο κατά τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του.

Στελέχη του υπουργείου Άμυνας, που επιβλέπουν τη λίστα, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει τα σχέδια ενώ συζητούν την προσθήκη και άλλων κινεζικών εταιρειών, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.