Εντυπωσιακή αύξηση κατά 70% στα ATM για Bitcoin

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις αρχές Ιανουαρίου, λειτουργούσαν 13.993 συσκευές αλλά στις 26 Ιουλίου ο αριθμός τους ήταν 24.030

Αύξηση κατά 70% σημείωσαν τα ATM για Bitcoin παγκοσμίως, με τον συνολικό αριθμό να έχει ξεπεράσει τις 24.000. Στις αρχές Ιανουαρίου, λειτουργούσαν 13.993 συσκευές αλλά στις 26 Ιουλίου ο αριθμός τους ήταν 24.030. 

To 2020, ο αριθμός των ΑΤΜ που εγκαταστάθηκαν σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε κατά 119% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ερευνητών Coin ATM Radar, κάθε μέρα τοποθετούνται περίπου 52 ΑΤΜ ενώ από τις αρχές του 2021 έχουν εγκατασταθεί 10.037 νέα ATM.

Ηγετική θέση κατέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 48 νέα ATM, σε ημερήσια βάση. Τα ATM έχουν διατεθεί σε κατοίκους 75 χωρών και εξυπηρετούνται από 42 κατασκευαστές. Η αγορά συνεχίζει να κυριαρχείται από τους Genesis Coin και General Bytes, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 40,9% και το 24% της αγοράς, αντίστοιχα. Το υπόλοιπο 35% της αγοράς κατανέμεται μεταξύ άλλων πωλητών ATM, συμπεριλαμβανομένων των BitAccess, Coinsource, Bitstop και άλλων.

Πρόσφατα, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ATM κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin Depot, ανακοίνωσε συνεργασία με το Circle K για την εγκατάσταση συσκευών στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Χάρη στη συνεργασία, περισσότερα από 700 ATM έχουν ήδη εγκατασταθεί σε αυτές τις χώρες, με τη βοήθεια των οποίων Αμερικανοί και Καναδοί μπορούν να αγοράσουν περισσότερα από 30 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των BTC, ETH και LTC.

Ωστόσο, οι αναλυτές της CipherTrace φοβούνται ότι η ταχεία αύξηση του αριθμού των ΑΤΜ αυξάνει την πιθανότητα οι εγκληματίες να τα χρησιμοποιήσουν για να ξεπλύνουν χρήματα. Πολλές ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για αυτό το ζήτημα.