Επανήλθε στο Twitter ο Έλον Μασκ και προκαλεί αντιδράσεις

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι «το Τίποτα στην Tesla».

Σε περίπτωση που σας έλειψαν οι αναρτήσεις του Έλον Μασκ στο Twitter, η αναμονή τελείωσε. Μπορεί να αποσύρθηκε από το κοινωνικό δίκτυο για λίγες μέρες από το Σάββατο, αλλά το βράδυ της Δευτέρας επανήλθε, προκαλώντας αντιδράσεις με τα όσα είχε να πει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την προηγούμενη εβδομάδα διέγραψε τους τίτλους του από την Tesla για να δει τι θα γινόταν. Πλέον είναι «Τίποτα στην Tesla» και σύμφωνα με τον ίδιο όλα είναι καλά προς το παρόν.

Οι ακόλουθοί του επισήμαναν ότι το να γίνει «Τίποτα στην Tesla» θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια επιπλέον ρυθμιστικά προβλήματα, οπότε ο Μασκ άλλαξε γνώμη, αναφέροντας ότι «οι υπάλληλοι που πρέπει νομικά να υπάρχουν σε μια εταιρεία είναι πρόεδρος, ταμίας και γραμματέας. Υποθέτω ότι πρέπει να κρατήσω το πρώτο, διαφορετικά θα προκληθεί σύγχυση στις αρχές».

Ήταν μόλις πριν ένα μήνα που η Tesla και ο Μασκ ήρθαν σε διακανονισμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από μια έρευνα στις αναρτήσεις του Μασκ στο Twitter τον Αύγουστο, όπου ανέφερε ότι θα αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο. Η Επιτροπή αρχικά μήνυσε τον Μασκ πριν καταλήξει σε διακανονισμό που απαιτούσε να πληρώσει τόσο η Tesla όσο και ο Μασκ από 20 εκατ. δολάρια σε πρόστιμο. Απαιτούσε ακόμα να παραιτηθεί από τη θέση του CEO για τρία χρόνια, η Tesla να προσθέσει δυο ανεξάρτητους διευθυντές και να εγκαθιδρύσει ένα σύστημα που θα επιβλέπει τις επικοινωνίες του Μασκ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι οι αναρτήσεις του Μασκ στο Twitter την Δευτέρα αναφέρονταν στην πρόσφατη διαγραφή του τίτλου του ίδιου και δύο άλλων στελεχών του από την ιστοσελίδα της Tesla. Η εταιρεία δεν έχει εξηγήσει τις αλλαγές.