Η επιχειρηματική… «γλύκα» των βραβείων Όσκαρ

Η επιχειρηματική… «γλύκα» των βραβείων Όσκαρ

«Πάρτυ» εταιρικών κερδών στη μεγάλη γιορτή της έβδομης τέχνης.

Δεν είναι στάρλετ, ούτε ατζέντης. Δεν ασχολείται καν με τις κινηματογραφικές παραγωγές ή τη διανομή block busters. Όμως, η Άλι Σινκλέρ -που παίζει πια το «παιχνίδι» της δημοσιότητας στα «δάχτυλα»- ζει και αναπνέει αυτές τις ημέρες για τα Όσκαρ.

Όπως κάθε χρονιά τέτοια εποχή τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρία της, ονόματι Cocopotamus, ζει στους ξέφρενους ρυθμούς της επονομαζόμενης «πιο μεγάλης γιορτής της έβδομης τέχνης», με αποκορύφωμα την αυριανή απονομή των πολυπόθητων για πολλούς χρυσών αγαλματιδίων.

Αν και η έδρα της Cocopotamus βρίσκεται στην Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό, η επιχειρηματική «καρδιά» της χτυπά αυτές τις ημέρες στο Λος Άντζελες: στα πάρτι πριν και μετά την απονομή, στα φιλανθρωπικά γκαλά και στις λοιπές πολυπροβεβλημένες εκδηλώσεις, που πλαισιώνουν την βραδιά απονομής των Όσκαρ. Κατακλύζονται με διασημότητες και τα φλας των φωτογράφων. Κι εν ολίγοις αποτελούν μία «χρυσή ευκαίρια» για την προβολή μικρών επιχειρήσεων, σαν κι αυτή της Σινκλέρ, η οποία μετρά μόλις πέντε χρόνια παρουσίας στον τομέα της σοκολατοποιίας.

Σήμερα, οι περίτεχνες τρούφες της Cocopotamus και τα λοιπά ευφάνταστα γλυκά εδέσματά της προσφέρονται αφειδώς και δωρεάν στα πολύβουα μπουφέ των κοσμικών πάρτι, ως δώρα σε διάσημους προσεκλημένους και στους νικητές της μεγάλης βραδιάς της απονομής.

Διαβάστε ακόμη: Οι δύο μοναδικοί άνθρωποι που ήδη ξέρουν τους νικητές των Όσκαρ

Αρχικά ήταν μόνον τα Όσκαρ. Όμως, στη λίστα των πλετών της Cocopotamus έχουν πια προστεθεί τα τηλεοπτικά βραβεία Golden Globes και Emmys. Όλα αυτά βέβαια γίνονται με το αζημίωτο από την εταιρία της Άλι.

Για τις ανάγκες αυτής της διαφημιστικής περισσότερο, παρά εισπρακτικής προώθησης της εταιρίας της, η Cocopotamus πληρώνει κάθε φορά ένα μεγάλο τίμημα. Πέρυσι, η συμμετοχή της στις πέριξ των Όσκαρ εκδηλώσεων επιβάρυναν τον εταιρικό προϋπολογισμό με έξοδα της τάξης των 16.000 δολαρίων, μόνον για μία εβδομάδα. Τα 10.000 δολάρια πήγαν σε αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή του προσωπικού στο Λος Άντζελες. Τα υπόλοιπα 6.000 δολάρια ήταν το κόστος για τις 2.400 τρούφες που προσέφερε δωρεάν προς βρώση από διάσημες… μασέλες.

Επιπλέον, για να ανταπεξέλθει η Cocopotamus στις αυξημένες απαιτήσεις αυτών των ημερών, αναγκάζεται να προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό για εποχική απασχόληση, «φουσκώνοντας» έτσι το συνολικό κόστος. Ωστόσο, όλα είναι «δούναι και λαβείν» και σε αυτήν την ιστορία.

Δείτε ακόμη: 39α Βραβεία Σεζάρ – Φωτογραφίες

Η προβολή της εταιρίας έφερε άμεσα νέους, πλούσιους πελάτες -οργανισμούς, εταιρίες και ευκατάστατους ιδιώτες- που θέλουν σήμερα να έχουν κάτι από τη δημιουργική «υπογραφή» της Cocopotamus στις δικές τους εκδηλώσεις.

Η ζήτηση είναι τέτοια, λέει η Σινκλέρ, που συχνά υπερκαλύπτει την προσφορά, με αποτέλεσμα τώρα πια να χρειάζεται να απορρίπτει δελεαστικότατες προτάσεις. Αυτό επέλεξε π.χ. να κάνει με την πρόσκληση που έλαβε για δύο μεγάλες βραδιές της διεθνούς μουσικής σκηνής: τις τελετές απονομής των American Music Awards και των Grammys!

Σύντομα, όμως, η Σινκλέρ ευελπιστεί ότι θα μπορεί να τους εξυπηρετήσει όλους. Χάρη στη συνεργασία της με ειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα των τροφίμων, βρήκε μία φόρμουλα για να κρατά τις διάσημες πια τρούφες της φρέσκες πάνω από τον μέσο όρο των 14 ημερών διατήρησης, επιμηκύνοντας το διάστημα αυτό στους έξι μήνες! Κάτι που, όπως λέει, θα δίνει στην εταιρία της τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή της, δημιουργώντας έγκαιρα το απαραίτητο στοκ της!

Διαβάστε ακόμη: Αυτό το Όσκαρ ποιος θα το πάρει;