Στα… τηλέφωνα Μητσοτάκης – Ερντογάν, για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Στα… τηλέφωνα Μητσοτάκης – Ερντογάν, για τον πόλεμο στο Ισραήλ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, με το ζήτημα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, «οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα και στο πλαίσιο του διαλόγου της Θετικής Ατζέντας μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, αντιπροσωπείες με επικεφαλής τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μπουράκ Ακτσαπάρ και τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, συναντήθηκαν στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες στην Αθήνα μεταξύ αντιπροσωπειών με επικεφαλής τον Ακτσαπάρ και την Ελληνίδα αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: