Επιστροφή εντός έδρας για την Plum και έναρξη λειτουργίας της fintech εφαρμογής της στην Ελλάδα

Επιστροφή εντός έδρας για την Plum και έναρξη λειτουργίας της fintech εφαρμογής της στην Ελλάδα
Η εφαρμογή της Plum, που έχει γραφεία στην Αθήνα, είναι πλέον διαθέσιμη στην Ελλάδα.

Η Plum, η έξυπνη ευρωπαϊκή εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων, ανακοινώνει σήμερα την έναρξη λειτουργίας της στην Ελλάδα.

Οι κάτοικοι της Ελλάδας μπορούν πλέον να συνδέουν στην εφαρμογή τους λογαριασμούς τους από 10 μεγάλες τράπεζες, όπως η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank και η Attica Bank. Μόλις συνδεθεί ο λογαριασμός τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα μοναδικά αυτοματοποιημένα εργαλεία της Plum για την καταπολέμηση της αδράνειας και τη λήψη έξυπνων αποφάσεων όσον αφορά τα οικονομικά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν αυτόματα να βάζουν χρήματα στην άκρη συστηματικά, ανάλογα με τους στόχους τους.

Οι χρήστες της εφαρμογής έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούν και να πολλαπλασιάζουν τα χρήματά τους μακροπρόθεσμα με την υπηρεσία επενδύσεων σε μετοχές. Οι χρήστες μπορούν να επενδύσουν σε έως και 3.000 μετοχές στις ΗΠΑ χωρίς προμήθεια. Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν από μόλις 1 ευρώ με κλασματικά μερίδια σε διεθνούς φήμης δημοφιλείς εταιρείες, όπως η Google, η Meta ή η Amazon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυνατοί δεσμοί με την Ελλάδα

Η έναρξη λειτουργίας στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Plum. Την εφαρμογή συνδέουν δυνατοί δεσμοί ζωής με τη χώρα, δεδομένου ότι απασχολεί πάνω από 70 εργαζομένους στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο στην πρωτεύουσα τα τελευταία 4 χρόνια. Η Plum έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως ένα πετυχημένο παράδειγμα στην Αθηναϊκή τεχνολογική σκηνή.

Η έναρξη λειτουργίας στην χώρα έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Endeavor ότι η Plum συμπεριλαμβάνεται μέσα στις πιο πολλά υποσχόμενες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.

Η Plum κάνει την είσοδό της στην Ελλάδα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η διαχείριση χρημάτων είναι ομολογουμένως πιο σημαντική από ποτέ. Με τον πληθωρισμό να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και να φτάνει στο 8,1% τον Νοέμβριο του 2022*, ο κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά το κόστος ζωής. Η εφαρμογή, που διευκολύνει τους ανθρώπους να αποταμιεύουν, να κάνουν προϋπολογισμό και να επενδύουν, έχει ήδη βοηθήσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να βάλουν στην άκρη περισσότερα από 1,79 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βίκτωρ Τροκούδης, συνιδρυτής και CEO της Plum, αναφέρει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε την Plum στην Ελλάδα και περήφανοι που πλέον είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους Έλληνες να διαχειριστούν τα οικονομικά τους, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι διατηρούμε γραφείο στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια.

«Η παρουσία μας στην Ελλάδα θα εξακολουθήσει να διευρύνεται, ιδίως μιας και η ανάγκη για μακροπρόθεσμη οικονομική ανθεκτικότητα είναι πιο έκδηλη από ποτέ. Ακριβώς για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε την Plum, για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, συμβάλλοντας στην αυτοματοποιημένη διαχείριση των χρημάτων τους και στη φροντίδα των οικονομικών τους για το μέλλον. Στην Plum εργαζόμαστε με αφοσίωση για να ενδυναμώσουμε τους Έλληνες χρήστες προσφέροντάς τους μια πλήρη εργαλειοθήκη διαχείρισης χρημάτων. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να εξασφαλίσουν την οικονομική τους ευημερία σήμερα και στο μέλλον δίνοντας κίνητρο στα χρήματά τους.

Ο Βίκτωρ προσθέτει: «Η εφαρμογή μας έχει νοημοσύνη και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε μια έξυπνη εναλλακτική έναντι των συμβατικών εργαλείων και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τα χρήματά τους με περισσότερους τρόπους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βοηθάμε τους ανθρώπους να αποταμιεύουν χρήματα, να συνδέουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, να επενδύουν στα χρηματιστήρια και να διαχειρίζονται τις δαπάνες τους εξ ολοκλήρου μέσα από την εφαρμογή και με χαμηλότερο κόστος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Συνιδρυτής στους VentureFriends προσθέτει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η Plum θα είναι επιτέλους διαθέσιμη στην Ελλάδα. Η Plum θα δώσει στους Έλληνες χρήστες μία πιο καθαρή εικόνα για τα έξοδα τους αλλά παράλληλα και την οικονομική γνώση που θα τους βοηθήσει να κάνουν έξυπνες αποταμιεύσεις και να επενδύσουν στις κορυφαίες μετοχές του Αμερικάνικου Χρηματιστηρίου. Στην σημερινή εποχή είναι πιο δύσκολο να ελέγχεις τα καθημερινά έξοδα σου, ενώ το να αποταμιεύεις και να επενδύεις καμιά φορά γίνεται πολύπλοκο. Τώρα η Plum μπορεί να τα κάνει όλο αυτά με έναν εύκολο και απλοποιημένο τρόπο, ενώ θα δίνει στον χρήστη τον έλεγχο μέσω της εφαρμογής. Η Plum έχει μεγαλώσει με ταχείς ρυθμούς την ομάδα της στην Ελλάδα τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια και είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι Έλληνες χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή».

Η έναρξη λειτουργίας σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην επέκταση της Plum στην Ευρώπη, καθώς έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί με επιτυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιρλανδία και στο Βέλγιο. Εκτός από την Ελλάδα, η Plum ξεκινά τη λειτουργία της ταυτόχρονα σε 4 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες: σε Κύπρο, Πορτογαλία, Ολλανδία και Ιταλία. Αυτό σημαίνει ότι η Plum έχει πλέον παρουσία σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες συνολικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: