Επιστροφή Κουβέλη με νέα πολιτική κίνηση

Επιστροφή Κουβέλη με νέα πολιτική κίνηση

«Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς» είναι το όνομα της πρωτοβουλίας Κουβέλη μαζί με αποχωρήσαντες της ΔΗΜΑΡ.

Τη δημιουργία μίας νέας πολιτικής κίνησης υπό τον τίτλο «Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς», με τους αποχωρήσαντες από τη Δημοκρατική Αριστερά, ανακοίνωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης τόνισε στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”:

“Περισσότερα από 1000-1200 μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονται σήμερα εκτός ΔΗΜΑΡ προχωρούν στη δημιουργία πολιτικής κίνησης, επιλέγοντας τον τίτλο “Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς”. Θα είναι μια πολιτική κίνηση, χωρίς επιδίωξη διαμόρφωσης κόμματος, της οποίας το πολιτικό αποτύπωμα βρίσκεται στη λέξη “ενωτική”, δήλωσε ο κ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι “μας ενδιαφέρει να προωθηθεί είναι η ενότητα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στο ερώτημα, αν υπάρχει πρόθεση για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ και οργανικά, απάντησε ότι είναι ακόμη πρόωρο να ειπωθεί κάτι με βεβαιότητα, ωστόσο το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση και προσπάθεια “που είναι δυνατόν να οδηγήσει και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Φώτης Κουβέλης υπενθύμισε ότι η πλειονότητα των μελών της ΚΕ και των μελών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ έχουν παραιτηθεί, διαφωνώντας με την επιλογή της σημερινής ηγεσίας να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για σχέδιο “υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος”.

Τέλος, αναφορικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης υποστήριξε ότι πρέπει να δρομολογηθεί αμέσως το “παράλληλο πρόγραμμα” για να γίνει δίκαιος επιμερισμός και να ελαφρύνουν τα βάρη για τους πολίτες μέσα από αντισταθμιστικά μέτρα και “αντιρροπήσεις”.

Επίσης, εκτίμησε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα διαμορφώσει συνθήκες ελάφρυνσης των βαρών και θα επιτρέψει δράσεις για τη στήριξη της κοινωνίας, ενώ ως εξίσου σημαντικό ζήτημα έθεσε την ταχύτατη έναρξη της “αναπτυξιακής διαδικασίας”.