Επιστροφή στην Κίνα για τη Motorola

Επιστροφή στην Κίνα για τη Motorola

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η Motorola παρουσίασε τρία νέα μοντέλα στη πολυπληθέστερη αγορά smartphones.

Με τρία νέα smartphones η Motorola επιστρέφει, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, στην αγορά της Κίνας. Η εταιρεία, υπό τη στέγη πια του ομίλου της Lenovo Group, παρουσίασε τη Δευτέρα τα μοντέλα Moto X, Moto X Pro και Moto G, ενώ συμπεριέλαβε στην προσφορά της και τα ασύρματα ακουστικά MotoHint.

H Lenovo ολοκλήρωσε την απόκτηση της Motorola από τη Google τον Οκτώβριο του 2014, έναντι 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πολυεθνικός όμιλος, με έδρα το Πεκίνο, θεωρεί πως με την απόκτηση της Motorola θα αναδειχθεί σε μια νέα παγκόσμια δύναμη στον τομέα των ασύρματων επικοινωνιών. Άλλωστε, η Motorola υπήρξε από τους πρωτοπόρους της κατηγορίας.

Η επιστροφή της Motorola στην πολυπληθέστερη αγορά του κόσμου, όπου μόνο το τελευταίο εξάμηνο του 2014 πουλήθηκαν 103 εκατομμύριαsmartphones, δεν πρόκειται να είναι μια εύκολη υπόθεση. Εκτός από τους  τεχνολογικούς «κολοσσούς» της Apple και της Samsung, η Αμερικανική φίρμα έχει να αντιμετωπίσει έναν σκληρό ανταγωνισμό και από φιλόδοξους τοπικούς κατασκευαστές όπως η Huawei και η Vivo, καθώς και τη Xiaomi, η οποία με τις χαμηλού κόστους συσκευές της κατάφερε την προηγούμενη χρονιά να αναδειχθεί πρώτη σε πωλήσεις στη χώρα.

Η Motorola, εξάλλου, έχει να καλύψει τις επιπτώσεις μιας μακροχρόνια απουσία από την αγορά της Κίνας , καθώς τα προβλήματα που αντιμετώπισε το 2013 η Google -μετά την εξαγορά της Motorola το 2011- με τους τοπικούς νόμους κατά των μονοπωλίων, διέκοψαν την κυκλοφορία της, μέχρι τότε, δημοφιλέστερης μάρκας κινητών στη χώρα.

Τα νέα smartphones της Motorola χρησιμοποιούν λογισμικό Android 5.0 Lollipop. Το Moto X, στην έκδοση των 16 GB, κοστολογείται στα 3.299 γιούαν (465,8 ευρώ), ενώ το ελαφρύτερο Moto G θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μια των 8GB έναντι 1.299 γιουάν (183 ευρώ) και μια των 16GB έναντι 1.499 γιουάν (211,66 ευρώ). Για το Moto X Pro, το οποίο θα είναι διαθέσημο από τον Μάρτιο, η τιμή αγοράς δεν ανακοινώθηκε.

Οι υπεύθυνοι της Lenovo δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το νέο μεγάλο βήμα της εταιρείας.