Γερμανία: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες τραίνου

Γερμανία: Τζιχαντιστής επιτέθηκε με τσεκούρι σε επιβάτες τραίνου

Ο δράστης ήταν 17χρονος Αφγανός πρόσφυγας ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. 

Άνδρας με μαχαίρι και τσεκούρι επιτέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε επιβάτες του περιφερειακού τρένου κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στην Βαυαρία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τραυμάτισε πολλούς επιβάτες, κάποιους από τους οποίους ιδιαίτερα σοβαρά. Ο ίδιος ο δράστης, σύμφωνα με το περιοδικό Focus, έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Πρόκειται έναν για Αφγανός 17 ετών σύμφωνα με τον Βαυαρό υπουργό Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν. Όπως δήλωσε ο Χέρμαν, ήταν άτομο που έφθασε στην Γερμανία ως ασυνόδευτος πρόσφυγας.  Σύμφωνα με την Αστυνομία, έπεσε νεκρός ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.

Στο δωμάτιου του ανήλικου πρόσφυγα βρέθηκε σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτο «Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης.

Από τα περίπου 21 άτομα στα οποία επιτέθηκε, σοβαρά τραυματισμένα είναι τα τρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τοπικά ΜΜΕ.

Η σιδηροδρομική σύνδεση Βίρτσμπουργκ-Όξενφουρτ έχει διακοπεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.