Επίθεση στο σταθμό Ακρόπολη- Σε 56 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία

Επίθεση στο σταθμό Ακρόπολη- Σε 56 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία
Ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ «Ακρόπολη» , Παρασκευή 4 Μαΐου 2018. Κλειστές παρέμεινα για δύο ώρες όλες οι πύλες του μετρό, εισόδου και εξόδου, συμπεριλαμβανομένων και των πυλών των ΑμΕΑ και ανέργων στους σταθμούς «Ακρόπολη» και «Αγία Μαρίνα» ενώ πολυάριθμο προσωπικό των ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ ενημέρωναν τους επιβάτες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνολικά 56 προσαγωγές έκανε η αστυνομία μετά την επίθεση αγνώστων τα μεσάνυχτα στο σταθμό του μετρό Ακρόπολη.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι 43 από τις 56 προσαγωγές που έγιναν μετά την επίθεση ομάδας ατόμων στον σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παρακώλυση συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δράστες προκάλεσαν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα και αρχαία ευρήματα, που βρίσκονται στον χώρο, ενώ έγραψαν και συνθήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 23.15 και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν για περίπου μισή ώρα τα δρομολόγια του μετρό.

Οι κουκουλοφόροι έγραψαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και της προσφυγικής δομής της Μόριας πάνω στα αγάλματα που υπάρχουν στην αποβάθρα.