Επιχειρηματική στροφή για τον συνιδρυτή της Alibaba – Η βιομηχανία… τροφίμων, το νέο πεδίο ενασχόλησης του Τζακ Μα

Επιχειρηματική στροφή για τον συνιδρυτή της Alibaba – Η βιομηχανία… τροφίμων, το νέο πεδίο ενασχόλησης του Τζακ Μα
epa07575128 Jack Ma, Executive chairman and co-founder of Alibaba Group at the Vivatech startups and innovation fair, in Paris, France, 16 May 2019. Acording to organizers, VivaTech is the 'world's rendezvous for startups and leaders to celebrate innovation'. It aims to gather the world's brightest minds, talents, and products taking place in Paris on 16 to 18 May 2019. EPA/Julien de Rosa Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αλλαγή καριέρας για το πάλαι ποτέ poster boy της τεχνολογικής βιομηχανίας της Κίνας.

Για χρόνια, ο συνιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα (αποσύρθηκε από την εταιρεία το 2019), ήταν το πρόσωπο της τεχνολογικής βιομηχανίας της Κίνας, αλλά όπως φαίνεται «μετακομίζει» στις επιχειρήσεις τροφίμων.

Την Τετάρτη, ο Μα ενσωμάτωσε μια εταιρεία με την ονομασία «Hangzhou Ma’s Kitchen Food» στην πόλη όπου εδρεύει η Alibaba, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η Hangzhou είναι επίσης η γενέτειρα του Ma.

Το κεφάλαιο της εταιρείας είναι 10 εκατομμύρια κινεζικά γιουάν, ή 1,4 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η South China Morning Post (SCMP), που ανήκει στην Alibaba, επικαλούμενη το αρμόδιο κρατικό φορέα.

Η «Hangzhou Ma’s Kitchen Food» ανήκει εξ ολοκλήρου στο επενδυτικό όχημα του Μα, Hangzhou Dajingtou. No 22 Arts and Culture. Η εταιρεία ασχολείται με την πώληση προσυσκευασμένων τροφίμων και την επεξεργασία και λιανική πώληση γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με το SCMP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ενδιαφέρον του Τζακ Μα για τη γεωργία φαίνεται να έχει απογειωθεί μετά την καταστολή των επιχειρήσεων του από την κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε το 2020, αφού εξόργισε το Πεκίνο με μια επικριτική ομιλία του για το σύστημα χρηματοπιστωτικής ρύθμισης της Κίνας, αναφέρει το Insider.

Ο τεχνολογικός τιτάνας – ο οποίος είναι γνωστός για την ειλικρινή και επιδεικτική προσωπικότητά του – εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας για δύο χρόνια. Ο προσωπικός του πλούτος κατέρρευσε και οι εταιρείες του έχασαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Από τότε διατηρεί χαμηλό προφίλ, κάνοντας σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

Αντ’ αυτού, τα τελευταία χρόνια, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα μελετά την αγροτεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: