Έρχεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο τουριστικών γραφείων

Έρχεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο τουριστικών γραφείων
Tourists sunbathe on the beach in the Red Sea resort city of Eilat, one of Israel's most popular holiday spots, February 17, 2014. REUTERS/Amir Cohen (ISRAEL - Tags: TRAVEL) - RTX18Z3Q

Οι Γερμανοί κάνουν κίνηση «ματ» στον κλάδο του τουρισμού.

Ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά αναμένεται να διαδραματίσουν οι Γερμανοί με το ταξιδιωτικό τμήμα του γερμανικού Ομίλου REWE, DER Touristik να προβαίνει σε κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα που θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία και ισχυροποίηση στον κλάδο.

Οι Αρχές Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετιας έδωσαν, χωρίς όρους, το “πράσινο φως” για την εξαγορά όλων των τουριστικών δραστηριοτήτων του Kuoni Travel Holding από τη γερμανικών συμφερόντων DER Touristik, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην τουριστική βιομηχανία της Γηραιάς Ηπείρου. Ήδη από τον Ιούνιο το σενάριο “έπαιζε” πολύ δυνατά στα διεθνή τουριστικά ΜΜΕ με την εξαγορά να ολοκληρώνεται μολις πριν από λίγες ημέρες και με τους ειδικούς του χώρου να κάνουν λόγο για “fast track” διαδικασία.

Η διοίκηση της DER Touristik μπορεί να “τρίβει” τα χέρια της αφού από μια τέτοια κίνηση εκτιμάται ότι θα καταγράψει συνολικά έσοδα ύψους 7 δισ. ευρώ και θα αποκτήσει 7,7 εκατ. πελάτες, με δραστηριότητες στην τουριστική αγορά σε 14 ευρωπαϊκές χώρες. Η νέα συμφωνία καλύπτει όλους τους τουριστικούς πράκτορες, τα ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικά portals στις αγορές της Ελβετίας, του Ην. Βασιλείου, των Κάτω Χωρών, καθώς και της Σκανδιναβίας / Φινλανδίας, όπως επίσης την αεροπορική εταιρεία Novair και το αθλητικό θέρετρο Playitas στη Φουερτεβεντούρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DER Touristik, Sören Hartmann, ανέφερε σε δηλώσεις του πως οι εθνικές εταιρικές οντότητες και τα εμπορικά σήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν με τη μορφή που τα γνωρίζει η αγορά και πως δεν συντρέχει κανένας λόγος συγχώνευσης των εθνικών εταιρικών οντοτήτων. Στόχος του όπως είπε είναι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού συνδέσμου από πολύ ισχυρές τουριστικές επιχειρήσεις και ταξιδιωτικούς πράκτορες με τις εξειδικευμένες μάρκες προϊόντων και υπηρεσιών να παραμείνουν εθνικές. “Αν θέλει κανείς να ανταποκριθεί στις εξατομικευμένες ανάγκες για ταξίδια θα πρέπει να είναι κοντά στον πελάτη. Το να είσαι μεγάλη ομάδα μάς δίνει τη δύναμη να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα,  όσον αφορά την ποιότητα και τους όρους των συνεργασιών μας – κάτι που θα είναι καλό για τους πελάτες μας”.

Δίνοντας μια τάξη μεγέθους του ποια είναι η θέση και το μέγεθος της DER Touristik αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για τον leader της γερμανικής αγοράς στον κλάδο του τουρισμού με 2.100 σημεία πώλησης, το online ταξιδιωτικό portal der.com και πολλά portals με λειτουργία τουριστικού πράκτορα.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει τα κανάλια πωλήσεων DER Reisebüro, το σύστημα franchise Derpart, καθώς και την οργάνωση μικρομεσαίων ταξιδιωτικών γραφείων υπό την “ομπρέλα” του DER Touristik Partner-Service (DTPS). Επίσης, το τμήμα επαγγελματικών ταξίδίων FCm Travel Solutions προσφέρει σε μεσαίου μεγέθους εταιρείες και διεθνείς επιχειρήσεις ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδιών.

Παράλληλα, η DER Touristik διαθέτει ένα δίκτυο σημείων πώλησης στην Ελβετία, με 82 ταξιδιωτικά γραφεία (Kuoni, Helvetic Tours, Rewi Reisen και Premium Specialists), καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Kuoni Stores). Τέλος έχει υπό την σκέπη της τη σουηδική αεροπορική εταιρεία τσάρτερ Novair και 48 ξενοδοχεία, καθώς επίσης και τα εμπορικά σήματα Club Calimera, PrimaSol, LTI Hotel και Playitas.