Έρχεται οικονομική καταστροφή; – Τα σενάρια πίσω από τις πωλήσεις μετοχών των Μπέζος, Ζούκερμπεργκ

Έρχεται οικονομική καταστροφή; – Τα σενάρια πίσω από τις πωλήσεις μετοχών των Μπέζος, Ζούκερμπεργκ
Traders work the floor at the New York Stock Exchange (NYSE) during the opening bell in New York on May 23, 2023. Stock markets slid on May 23 after fresh talks between President Joe Biden and House Speaker Kevin McCarty on raising the US debt ceiling ended without an agreement as a crucial deadline approaches. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Οι πωλήσεις θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα ενός δυνητικά ασταθούς φθινοπώρου, που θα συμπέσει με τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι πωλούν μετοχές κατά κόρον το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκαλώντας φόβους για επικείμενη οικονομική καταστροφή σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Τζεφ Μπέζος – ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος πίσω από τον Μπερνάρ Αρνό της Louis Vuitton και τον Έλον Μασκ – «ξεφόρτωσε» 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Amazon μόνο αυτόν τον μήνα.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ – ο τέταρτος πλουσιότερος – πούλησε περίπου 1,4 εκατομμύρια μετοχές της Meta αξίας περίπου 638 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζέιμι Ντίμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, διέθεσε 150 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη του εξαργύρωση από τότε που ανέλαβε τα ηνία της τράπεζας πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η οικογένεια Γουόλτον της Walmart πούλησε 1,5 δισ. δολάρια μέσα σε μια εβδομάδα, ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις της σε 2,3 δισ. δολάρια από τον Δεκέμβριο.

Η σειρά των συναλλαγών έγινε μέσα σε λίγες εβδομάδες η μία μετά την άλλη και έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των θεατών.Οι ειδικοί αυτή την εβδομάδα διατύπωσαν τη θεωρία ότι οι πωλήσεις θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ, και καθώς ο δείκτης S&P 500 στην Wall Street παραμένει σε υψηλό όλων των εποχών.

»Αν διαβάζετε τα φύλλα τσαγιού και εξετάζετε τι μπορεί να συμβεί με την πολιτική μας τον επόμενο χρόνο περίπου, τα πράγματα είναι αρκετά καλά αυτή τη στιγμή – οι αγορές είναι ανεβασμένες» δήλωσε ο σύμβουλος χρηματοοικονομικής εταιρείας Άλαν Τζόνσον στο Fortune στα τέλη του περασμένου μήνα.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Το στέλεχος της Johnson Associates με έδρα το Μανχάταν συνέχισε να υποδηλώνει ότι οι πωλήσεις θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα ενός δυνητικά ασταθούς φθινοπώρου, που θα συμπέσει με τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές.

«Με την πολιτική μας και όλα τα άλλα που συμβαίνουν γεωπολιτικά, ίσως να μην είναι τόσο καλά σε ένα χρόνο από τώρα ή σε δύο χρόνια από τώρα» υποστήριξε ο Τζόνσον.

Στη συνέχεια, ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε την πρόσφατη, εντυπωσιακή απόδοση του S&P 500 και το πώς έχει αυξηθεί περισσότερο από 27% τον τελευταίο χρόνο.

«Λάδι στη φωτιά» για την υποδαύλιση των φόβων αποτέλεσαν οι δηλώσεις σημαντικών παραγόντων της χρηματοπιστωτικής αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες για τ ότι η ξαφνική πτώση των μετοχών θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα κάτι μεγαλύτερου στο παρασκήνιο.

Η American Hartford Gold, μια εταιρεία που διακινεί χρυσό και άλλα μέταλλα στους επενδυτές, πρότεινε σε ένα διαφημιστικό βίντεο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της εταιρείας στα τέλη του περασμένου μήνα ότι οι μεγάλες ρευστοποιήσεις μπορεί να είναι σημάδι μιας οικονομικής βουτιάς που θα έρθει ακόμη.

Όπως ενημέρωσε ένα στέλεχος επιχείρησης στην Daily Mail: «Δισεκατομμυριούχοι CEOs όπως ο Μπέζος, ο Ζούκερμπεργκ, ο Ντάιμον και η οικογένεια Γουόλτον πωλούν μαζικά μέρος από τις δικές τους μετοχές και οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι CEOs μπορεί να προετοιμάζονται για μια οικονομική ύφεση».

«Αυτές οι μετοχές», είπε, «πωλούνται καθώς ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό».

«Η μετοχή της Meta έχει εκτοξευθεί κατά 186%, η JP Morgan έχει ανέβει σχεδόν 30% και η Amazon έχει πράγματι εκτοξευθεί κοντά στο 90%. Και οι τρεις εταιρείες διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: