Έτοιμη να ξεκινήσει το Ελληνικό δηλώνει η Lamda Development

Έτοιμη να ξεκινήσει το Ελληνικό δηλώνει η Lamda Development

Η Lamda ανακοίνωσε πως σημείωσε ρεκόρ κερδοφορίας το εννιάμηνο του 2017.

Με δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε πως η καινοτομία, η εξωστρέφεια και οι διεθνείς συνεργασίες παραμένουν οι βασικές αρχές της εταιρίας και σε αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν το εμβληματικό έργο του Ελληνικού.

Ο κ. Αθανασίου στη δήλωσή του επισημαίνει πως «το έργο στο Ελληνικό θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας άμεσα καθώς και το μεγαλύτερο παράκτιο μέτωπο στον κόσμο».

Η Lamda Development ανακοίνωσε πως σημείωσε ρεκόρ κερδοφορίας το εννιάμηνο του 2017, στηριζόμενη κυρίως στα κέρδη που της απέφερε το γεγονός της εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens. Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων της εταιρείας αγγίζει το 99%, με έντονο να παραμένει το ενδιαφέρον από νέους εμπόρους.

Η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) κινήθηκε ανοδικά, παρουσιάζοντας αύξηση 11,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και ανήλθε σε 35,7 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της εξαγοράς του 50% του The Mall Athens. Χωρίς την πραγματοποιηθείσα εξαγορά, η αύξηση θα ήταν 2,2%.

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε 30,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με το εννιάμηνο του 2016.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα στα εμπορικά κέντρα κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε μικρή μείωση της τάξεως του 0,8%.