Έτοιμος να αποσύρει τη στήριξη στον Λέτα ο Μπερλουσκόνι

Έτοιμος να αποσύρει τη στήριξη στον Λέτα ο Μπερλουσκόνι

Στροφή στην αντιπολίτευση σχεδιάζει ο ηγέτης του Forza Italia.

Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Forza Italia, είναι έτοιμοι να πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα, περνώντας στην αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος αυτού στη Γερουσία Πάολο Ρομάνι δήλωσε ότι «πλέον δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις» για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση τα στελέχη του Forza Italia, ενώ πρόσθεσε πως «ενημερώθηκαν σχετικά» ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και ο πρωθυπουργός Λέτα.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κόμμα του Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ και θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014.

Διαβάστε ακόμη: Η νύχτα που σημάδεψε Θαπατέρο, Μπερλουσκόνι, Παπανδρέου

«Ο προϋπολογισμός αυτός φτιάχτηκε μόνο για να διατηρήσουν ορισμένοι τις καρέκλες τους», φέρεται να δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους βουλευτές του.

«Αύριο θα κατέβουν στον δρόμο οι πολίτες που θέλουν να υπερασπίσουν την Δημοκρατία, όχι το πρόσωπό μου», είπε επίσης ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην διαδήλωση συμπαράστασης που οργανώνουν για αύριο το απόγευμα στην Ρώμη οι υποστηρικτές του Forza Italia.

«Αυτή θα είναι μόνον η αρχή, αλλά η κινητοποίηση μας θα είναι απόλυτα νόμιμη και ειρηνική», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι απαντώντας έμμεσα στις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο πρόεδρος Ναπολιτάνο για τυχόν «υπέρβαση των ορίων της νομιμότητας».

Αύριο το βράδυ στις 19:00 ώρα Ιταλίας (20:00 ώρα Ελλάδος) η γερουσία της Ρώμης πρόκειται να ψηφίσει σχετικά με την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ