Eurobank: Ζημίες 186 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο

Eurobank: Ζημίες 186 εκατ. ευρώ στο β’ τρίμηνο

Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις μειώθηκε περαιτέρω στο 103%.

Σε ζημίες 186 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα της Eurobank στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, έναντι -189 εκ. ευρώ στο πρώτο 2014.

Στα αποτελέσματα της η Eurobank δίνει έμφαση:

– Στην ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα: Δείκτες κεφαλαίων κοινών μετοχών CET1 17,8% και δανείων προς καταθέσεις 103,4%.

– Στη ανάκαμψη των κερδών προ προβλέψεων κατά 14,4% έναντι του Α ́ τριμήνου 2014 σε 222εκ.ευρώ των λειτουργικών δαπανών κατά 10,7% σε συγκρίσιμη βάση το Α ́ εξάμηνο 2014.

-Στη μείωση των νέων δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών στην Ελλάδα κατά 50% σε τριμηνιαία

βάση, το χαμηλότερο επίπεδο από το Δ ́ τρίμηνο του 2008.

– Στην αύξηση των συσσωρευμένων προβλέψεων του ισολογισμού σε 8,4δισ. ευρώ και του δείκτη κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών σε 51,1%.

– Στο καθαρο λειτουργικό αποτέλεσμα -Euro186εκ., έναντι -Euro189εκ. το Α ́ τρίμηνο 2014.

– Στην πώληση του 13,5% της Eurobank Properties έναντι Euro119εκ. σε τιμή άνω της λογιστικής αξίας.

Σε δήλωση του ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου αναφέρει: «Η ποιοτική βελτίωση στα αποτελέσματα της Eurobank για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 επιβεβαιώνει ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της Τράπεζας εφαρμόζεται αποτελεσματικά και ήδη αποδίδει καρπούς.

Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις μειώθηκε περαιτέρω στο 103% και ο σχηματισμός νέων δανείων σε καθυστέρηση συρρικνώθηκε κατά 50% στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο. Τα κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν σημαντικά, τα έσοδα από προμήθειες και τόκους ανέκαμψαν και οι δαπάνες ήταν μειωμένες πάνω από 10% σε ετήσια βάση. Οι βελτιούμενες προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες για μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η επιστροφή μας στις διεθνείς αγορές ομολόγων για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας και η πώληση μεριδίου μας στην Eurobank Properties. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε στο 17,8% και είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα. Τα παραπάνω δεδομένα σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για το άμεσο μέλλον.»

Διαβάστε ακόμη:

Χρ. Μεγάλου: Στόχος η επιστροφή στη κερδοφορία το συντομότερο

Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις της Eurobank

Eurobank: Απασχόληση και παραγωγικότητα τα «κλειδιά»