Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας των ΗΠΑ

Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα παιδικής πορνογραφίας των ΗΠΑ

Το δίκτυο λειτουργούσε από τον Ιούνιο του 2012 περίπου μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν συνελήφθη ο διαχειριστής του και μετρούσε 27.000 συνδρομητές. 

Στην εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές παγκοσμίως, που δρούσε από τον Ιούνιο του 2012 περίπου μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα τέτοια δίκτυα, προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζεχ Τζόνσον.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων, ενώ έχουν εκδοθεί περίπου 300 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Η «παράνομη» ιστοσελίδα στο αποκαλούμενο «κρυμμένο Διαδίκτυο» (ή αλλιώς deepnet ή darknet ή Deep Web ή Hidden Web), το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο λιγοστοί άνθρωποι. Ως διαχειριστής του δικτύου παιδικής πορνογραφίας και αρχηγός του εμφανίζεται ένας 27χρονος, ο Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει 20ετή ποινή κάθειρξης.

Για να μπορέσουν να «ανακαλύψουν» αυτό το «κρυμμένο Διαδίκτυο» οι ειδικοί χρησιμοποίησαν το TOR, ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών του και «διαβάζει» συνδέσμους που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο HTTP.

Η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά -κυρίως αγόρια- από τριών έως 17 ετών.

Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα παρασύρονται από άτομα (κυρίως άντρες) που υποδύονται τις γυναίκες ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να τους πείσουν να «ανεβάσουν» πορνογραφικό υλικό.

Διαβάστε περισσότερα:

Ένας νεκρός από πυρά σε στρατιωτική βάση της Συμφερόπολης

Πρόταση για νέα άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

«Ένα διαμάντι μέσα στις λάσπες»