Έξοδος από το μνημόνιο μόνο μέσα από το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Έξοδος από το μνημόνιο μόνο μέσα από το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Εξάντληση της τετραετίας στη βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας με την κυβέρνηση βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Την Προγραμματική Συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υπερασπίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος.

«Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, το πλαίσιο του οποίου αποτελεί η Προγραμματική Συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, είναι η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από το μνημόνιο», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Προγραμματική Συμφωνία αποτελεί και το πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Η συμφωνία δεν καταργεί διαφορές, μνήμες και αρχές, αλλά σε περιόδους όπως η σημερινή, κανένας δεν μπορεί να μένει απαθής, δεν δικαιολογούνται ταλαντεύσεις και αμφιθυμίες. Πρόκειται για μια πρόταση η οποία είναι επίμονα ανοιχτή προς όλες τις δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν συγκροτημένες εναλλακτικές προτάσεις», είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε όσους επενδύουν «συστηματικά και απροκάλυπτα μόνο στα σενάρια εθνικής καταστροφής».

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, «η χώρα χρειάζεται ειλικρίνεια, σταθερότητα και χρόνο», γι’ αυτό και η βάση της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι το βάρος της εφαρμογής της συμφωνίας θα σηκώσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «δυστυχώς, η ευθύνη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αίρει όλα τα βάρη».

Διαβάστε ακόμη: «Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα από Σαμαρά-Βενιζέλο