Το Facebook «χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις για τους ανήλικους χρήστες

Το Facebook «χαλαρώνει» τις ρυθμίσεις για τους ανήλικους χρήστες

Τα άτομα από 13 έως 17 ετών θα μπορούν πλέον χωρίς περιορισμούς να κάνουν ότι και οι ενήλικες στο προφίλ τους. 

Το Facebook γνωστοποίησε ότι προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα αλλαγές όσον αφορά τις ρυθμίσεις απορρήτου για άτομα ηλικίας 13 έως 17 ετών. Συγκεκριμένα πρόθεση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου είναι να χαλαρώσει το πλαίσιο για τους ανήλικες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα, χωρίς περιορισμούς, να ανταλλάσουν φωτογραφίες, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους ενήλικες χρήστες του Facebook.

Στην ουσία, όπως επισημαίνει το CNN, άγνωστοι αλλά και διαφημιστικές εταιρείες θα μπορούν στο εξής να συλλέγουν δεδομένα για τους ανήλικους χρήστες από το υλικό που εκείνοι θα «ανεβάζουν» στο δίκτυο (φωτογραφίες, βίντεο, ενημερώσεις κατάστασης κ.α.). Επίσης, άγνωστοι στους ανήλικους χρήστες θα μπορούν πλέον να τους «ακολουθούν» διαβάζοντας τις ενημερώσεις τους και τα σχόλιά τους.

Προκειμένου να περιορίσει την ακατάσχεση «εκροή» προσωπικών δεδομένων ανηλίκων χρηστών του, το Facebook έχει λάβει δύο περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμη: Ο…«παράξενος» Mr. Facebook

Πρώτον, κατά την εγγραφή ενός νέου ανήλικου μέλους, οι ενημερώσεις, τα σχόλια και οι φωτογραφίες που «ανεβάζει» στο δίκτυο προβάλλονται σε σχετικά περιορισμένο κοινό, δηλαδή μόνο σε διαδικτυακούς «φίλους» του συγκεκριμένου προσώπου και όχι σε «φίλους φίλων».

Δεύτερον, εάν ο ανήλικος χρήστης επιλέξει να αλλάξει τις ρυθμίσεις του προφίλ του και να το κάνει «δημόσιο», το Facebook με pop-up προειδοποιήσεις τον ενημερώνει ακριβώς για τον αντίκτυπο που θα έχει η εν λόγω αλλαγή.
Αυτή τη στιγμή, το Facebook αριθμεί περίπου 1,2 δισ. μέλη.

Διαβάστε επίσης: Διαρροή μυστικών μέσω των social media