Φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ αποτίνει ο Banksy με το τελευταίο έργο του

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα νέο έργο του- φόρο τιμής στον δολοφονηθέντα Τζορτζ Φλόιντ και ταυτόχρονα μήνυμα στήριξης στο Black Lives Matter- αποκάλυψε ο Banksy στο Διαδίκτυο.

Το έργο του διάσημου Βρετανού street artist Banksy απεικονίζει την αστερόεσσα να λαμπαδιάζει από τη φλόγα ενός κεριού αναμμένου στη μνήμη μιας ανώνυμης μαύρης φιγούρας και αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Instagram την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονταν στο Λονδίνο, το Αμβούργο και διάφορες πόλεις ανά την υφήλιο για να διαδηλώσουν για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

«Το σύστημα απογοητεύει τους μαύρους. Το λευκό σύστημα», έγραψε ο Banksy στο σύντομο κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία του έργου του. Συνέκρινε το ρατσισμό μ’ έναν σπασμένο σωλήνα που πλημμυρίζει το διαμέρισμα από κάτω, οι ένοικοι του οποίου έχουν το δικαίωμα να το διορθώσουν γιατί κάνει τη ζωή τους δυστυχισμένη, αλλά «δεν μπορούν (γιατί) κανείς δεν θα τους αφήσει να μπουν στο διαμέρισμα του επάνω ορόφου. Αυτό είναι ένα »λευκό» πρόβλημα. Και αν δεν το διορθώσουν οι λευκοί, κάποιος θα χρειαστεί να ανέβει επάνω και να χτυπήσει την πόρτα», συμπλήρωσε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις