Φόβοι για «νέα Λαμπεντούζα» στην Ιταλία

Φόβοι για «νέα Λαμπεντούζα» στην Ιταλία

Ακόμη ένα ναυάγιο μεταναστών κοντά στο νησί που θρήνησε το θάνατο περισσότερων από 300 ανθρώπων.

Πτώματα ανθρώπων εντοπίστηκαν να πλέουν στη θάλασσα, κοντά στο σημείο όπου βυθίστηκε νωρίτερα σήμερα ένα πλοιάριο το οποίο μετέφερε περίπου 250 παράνομους μετανάστες στην Ιταλία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλούμενο πηγές του πολεμικού ναυτικού.

Το πλοίο αυτό βυθίστηκε σε απόσταση 70 μιλίων βορείως της Μάλτας, κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, μία εβδομάδα μετά το ναυάγιο ενός άλλου πλοίου με παράνομους μετανάστες από την Ερυθραία και τη Σομαλία, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 328 άνθρωποι.

Διαβάστε ακόμη: Ενρίκο Λέτα: «Να γίνει το 2014 έτος στροφής για το μεταναστευτικό»

«Έχουμε στείλει σωστικά σκάφη και ελικόπτερα στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε το πλοίο βυθίστηκε και υπάρχουν άνθρωποι στη θάλασσα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας.

«Πρόκειται για ένα ναυάγιο στα χωρικά ύδατα της Μάλτας. Παρέχουμε βοήθεια στις αρχές της Μάλτας. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν υπάρχουν νεκροί», δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής της ιταλικής ακτοφυλακής Φιλίπο Μαρίνι.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μάλτας Κουρτ Φαρούτζια είπε ότι γύρω στις 5 το πρωί έλαβαν την πληροφορία για ένα «σημαντικό ατύχημα». Στην περιοχή έφτασε πρώτο ένα μαλτέζικο πλοίο. «Μας είπαν αρχικά ότι το σκάφος (με τους παράνομους μετανάστες) έδειχνε ασταθές και κατόπιν ότι αναποδογύρισε. Ενημερωθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα. Ορισμένοι φορούν σωσίβια, άλλοι όμως όχι. Λαμβάνουμε βοήθεια από ιταλικά πλοία», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο