Freedom Finance Europe: Μπήκε και επίσημα στο Χ.Α.

Freedom Finance Europe: Μπήκε και επίσημα στο Χ.Α.
Η δίψα των Ελλήνων επενδυτών για οικονομική συμπερίληψη, τα ETF’s και το ιδανικό επενδυτικό momentum.

Την έναρξη των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως νέο μέλος του, κήρυξε και επισήμως η Freedom Finance Europe. Η πλατφόρμα Freedom24 είναι ο πρώτος διεθνής retail broker που γίνεται μέλος στο ATHEX, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν μέσω της πλατφόρμας, απευθείας συναλλαγές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν διοικητικά στελέχη από τη Freedom Finance και το Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ μετά το άνοιγμα της αγοράς με το χαρακτηριστικό χτύπο στο καμπανάκι, ακολούθησαν σύντομες ομιλίες και networking.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Καραγεώργος, Head of Representative Office in Greece της Freedom Finance Europe, η στρατηγική του ομίλου για τα επόμενα χρόνια θα κινηθεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν: α) την εύκολη και άμεση πρόσβαση στις αγορές, β) τη διάσωση της επενδυτικής κουλτούρας καθώς επίσης και την ενίσχυση της οικονομικής παιδείας, ενώ μέσα από την παρουσία και τη δραστηριότητα στην ελληνικά αγορά σκοπεύουν να αποκαταστήσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη στη χώρα.

Ο κ. Καραγεώργος έκανε λόγο για μια ουσιαστική και αμοιβαία, επωφελή συνεργασία με το Χ.Α., η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που ανεβαίνει το ελληνικό χρηματιστήριο και έχει σταθερή ανάπτυξη το ΑΕΠ. Υπογράμμισε δε πως η έλευση νέων μελών θα ενισχύσει το ΧΑ και τις προοπτικές των εισηγμένων εταιρειών που διαπραγματεύονται ήδη στο ταμπλό.

«Ήρθαμε για να μείνουμε»

«Επενδύουμε ενεργά και πολύ σοβαρά στην Ελλάδα και ήρθαμε για να μείνουμε. Το 5,5% του τζίρου μας προέρχεται από την ελληνική αγορά και στόχος μας είναι να αυξηθεί σταδιακά το εν λόγω ποσοστό. Μετά την 10ετή ύφεση παρατηρείται μια δίψα από πλευράς ελληνικού κοινού για οικονομική συμπερίληψη. Σε επίπεδο ομίλου, ανοίγουμε διαρκώς γραφεία στο εξωτερικό. Θέλουμε να συνδυάσουμε τις επενδυτικές υπηρεσίες με τραπεζικά προϊόντα και σκοπεύουμε να εκδώσουμε κάρτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγεώργος.

Η Freedom 24 από το 2021 που ξεκίνησε τις πρώτες συναλλαγές επί ελληνικού εδάφους, απαριθμεί σήμερα ένα πελατολόγιο 36.000 πελατών – 400.000 σε παγκόσμιο επίπεδο – από τους οποίους το 35% είναι ενεργοί. Όπως διευκρινίστηκε ως ενεργός θεωρείται ο λογαριασμός που έχει θέση ή έχει κάνει κίνηση το τελευταίο τρίμηνο.

«Η Ελλάδα είναι το πρώτο μέλος που μπαίνει σε χρηματιστήριο στην Ευρώπη. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η ψηφιοποίηση όλης της διαδικασίας που παρέχουμε στους πελάτες μας, από το άνοιγμα του λογαριασμού, μέχρι το onboarding που γίνεται σε 10 λεπτά και παράλληλα τον μέσο όρο απόκρισης στους πελάτες στα 5 λεπτά.  Προτεραιότητα μας είναι να αυξήσουμε το loyalty».

Το προφίλ των επενδυτών

Η μητρική εταιρεία βρίσκεται στην Κύπρο, υπάρχουν 30 χώρες στις οποίες ασκούνε δραστηριότητα και ο όμιλος έχει b/b rating από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, βαθμίδα η οποία υποχώρησε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Επιπρόσθετα, ο όμιλος είναι listed στο χρηματιστήριο του Nasdaq  και η Freedom 24 αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη Ευρώπη. Μάλιστα πρόσφατα λάνσαραν προθεσμιακά πλάνα καταθέσεων που βασίζονται στο Libor.

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ομάδα μας αποτελείται από 5 άτομα και προσεχώς θα ενταχτεί και ένα νέο μέλος. Σε ότι αφορά το πελατολόγιό μας είναι κυρίως Gen Z και millennials κοντά στα 35 με 38 έτη. Σχεδόν το 90% του τζίρου είναι στην Αμερική ενώ τα ETF’s γίνονται δημοφιλή στους Έλληνες επενδυτές. Από όταν ξεκινήσαμε τα κεφάλαιά μας έχουν αυξηθεί κατά 3,6 φορές και ο κόσμος αρχίζει σταδιακά να μας εμπιστεύεται».

Ο κ. Καραγεώργος πρόσθεσε ότι σε ετήσια βάση, από τον Ιούνιο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2023 ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 219 εκατ ευρώ, προερχόμενος αποκλειστικά από retail πελατολόγιο και όχι από εταιρείες, ενώ έχουν δοθεί μπόνους με τη μορφή μετοχών συνολικού ύψους 188.000 δολαρίων σε όσους έχουν ανοίξει λογαριασμό στην Freedom 24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: