Φτιάξτε μόνοι σας το στεφάνι της Πρωτομαγιάς

Φτιάξτε μόνοι σας το στεφάνι της Πρωτομαγιάς

Ένα όμορφο και πλούσιο στεφάνι, έτοιμο σε λίγα λεπτά. 

Γνωστός στους διάφορους πολιτισμούς με διαφορετικά ονόματα, ο Μάιος πήρε το όνομα του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), της οποίας το όνομα προήλθε με τη σειρά του από την ελληνική λέξη Μαία, τροφός και μητέρα. Η Μάγια ταυτίστηκε και με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, μητέρα του Ερμή στον οποίο και αφιερώθηκε ο μήνας. Σύμφωνα με τον τρόπο διαίρεσης του χρόνου των αρχαίων Ελλήνων, ο Μάιος αντιστοιχούσε σε μέρος του Μουνιχιώνα και του Θαργηλιώνα που σημαίνει το μήνα που ο ήλιος καίει, θερμαίνει τη γη. Ήδη από τους Ρωμαίους, η αρχή του μήνα σηματοδοτούνταν από τον εορτασμό της Αγαθής Θεάς ενώ σε όλη τη διάρκειά του τελούνταν γιορτές συνδεδεμένες με την ευφορία των αγρών.

Το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι σήμερα ένα από τα ελάχιστα έθιμα που μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης με πανάρχαιες ρίζες, πλούσια σε εκδηλώσεις σε παλαιότερες εποχές. Το στεφάνι φτιάχνεται από οικογένειες και παρέες σήμερα και καίγεται στις 23 Ιουνίου παραμονή του Άι Γιάννη του Κλήδονα.

Αν έχετε βαρεθεί τα έτοιμα στεφάνια των ανθοπωλείων, σας έχουμε τη λύση για να φτιάξετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα το στεφάνι της Πρωτομαγιάς.

  • Μαζέψτε όποια λουλούδια σας αρέσουν. Δεν υπάρχει περιορισμός – όσα περισσότερα τα λουλούδια, τόσο ωραιότερο το στεφάνι. Μαργαρίτες, βιόλες, παπαρούνες και ό τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε θα συνθέσει το στεφάνι σας. Μοναδικό κριτήριο; Τα ζωντανά χρώματα.
  • Στη συνέχεια, μαζέψτε κλαδιά τα οποία θα χρησιμοποιήσετε ως βάση. Επιλέξτε τα κλαδιά από κισσό ή κληματόβεργες, δημιουργώντας έναν κύκλο, τον οποίο θα στερεώσετε με σπάγκο.
  • Έπειτα,  προσθέστε σιγά-σιγά τα λουλούδια, ξεκινώντας με εκείνα με το μεγαλύτερο κοτσάνι και δέστε τα με σπάγκο. Στα κενά που θα υπάρξουν τοποθετείστε πιο μικρά λουλούδια, ώστε να έχετε ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμα:

Τρία μίνι σετ αγωγής προσώπου από την Fresh Line

Ευτυχία διάρκειας… 100 ημερών!

«Πρόκληση για Δημάρχους» η πόλη των Αθηνών