Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider «στρέφεται» στο Lord of The Rings, χωρίς άγχος για την τεχνητή νοημοσύνη

Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider «στρέφεται» στο Lord of The Rings, χωρίς άγχος για την τεχνητή νοημοσύνη
Photo: pixabay.com
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στα παιχνίδια, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Embracer.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει ένα σημαντικό εργαλείο στα παιχνίδια, αλλά η ανθρώπινη δημιουργικότητα παραμένει ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη τους, δήλωσε την Πέμπτη στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Embracer -ιδιοκτήτριας της σειράς Tomb Raider- Λαρς Βίνγκεφορς.

Η Embracer βρίσκεται εν μέσω αλλαγής στρατηγικής καθώς προσαρμόζεται σε ένα ταχέως εξελισσόμενο παγκόσμιο τοπίο του gaming και ετοιμάζεται να διασπάσει την επιχείρησή της σε τρεις εισηγμένες εταιρείες έως το 2025.

«Η AI είναι σημαντική και είναι εδώ και επηρεάζει κατά κάποιον τρόπο ολόκληρο τον κόσμο, αλλά δεν βλέπω να εξελίσεται σε κάποιο μεγάλο δράμα» είπε ο Βίνγκεφορς, ο οποίος είναι επίσης συνιδρυτής και ο μεγαλύτερος μέτοχος του σουηδικού ομίλου.

«Κοιτάζοντας τα φυσικά παιχνίδια, νομίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι προφανώς ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη. Αλλά στο τέλος, πιστεύω επίσης στο προϊόν που δημιουργείται από τον άνθρωπο» πρόσθεσε

Ο Βίνγκεφορς δήλωσε ότι παραμένει βέβαιος για την ικανότητα της ομάδας του να προσελκύει ταλέντα.

«Οι άνθρωποι λατρεύουν να εργάζονται με συναρπαστικές IP (πνευματική ιδιοκτησία) και ταλέντα παγκόσμιας κλάσης» τόνισε.

Η σχεδιαζόμενη τριπλή διάσπαση της Embracer θα πραγματοποιηθεί μέσω της εισαγωγής της Asmodee, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε δάνειο 900 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει στην αναχρηματοδότηση του χρέους της εταιρείας, και της Coffee Stain & Friends.

Ο σημερινός εισηγμένος όμιλος θα διατηρήσει το franchise Tomb Raider και θα μετονομαστεί σε Middle-earth Enterprises & Friends, για να ευθυγραμμιστεί με το υπό ανάπτυξη online παιχνίδι πολλαπλών παικτών που βασίζεται στη σειρά The Lord of The Rings.

Ο Βίνγκεφορς ανέφερε η Embracer είχε δει την τάση των παικτών να επιστρέφουν σε καθιερωμένες IPs και δημιουργούσε περισσότερο περιεχόμενο για αυτούς τους τίτλους ως απάντηση.

Μέχρι το 2025, η Middle-earth Enterprises & Friends πρόκειται να παράγει παιχνίδια blockbuster που κοστίζουν περισσότερο στην ανάπτυξη, αλλά έχουν μεγαλύτερη δυνητική απόδοση.

«Κοιτάζοντας την επόμενη πενταετία, βλέπω μια καλή ανάπτυξη στην αγορά παιχνιδιών. Δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους τομείς και βλέπουμε ανάπτυξη σε όλα τα τμήματα», πρόσθεσε ο Βίνγκεφορς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com