Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι Έλληνες αδειούχοι;

Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι Έλληνες αδειούχοι;
Photo: pixabay.com
Οι προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Με τους αδειούχους να κάνουν count down για τις ημέρες των εορτών, παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους ταξιδιώτες και να ζεστάνουν τα ταμεία τους.

Αράχωβα και η ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, η Δράμα, τα Καλάβρυτα και άλλες περιοχές που διαθέτουν χιονδρομικά βρίσκονται ψηλά στη λίστα. Όπως μάλιστα αναφέρει στο Fortune o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εν ελλάδι ταξιδιωτικών γραφείων, Λύσσανδρος Τσιλίδης, εξίσου μεγάλη ζήτηση καταγράφεται σε Ήπειρο, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας και Πελοπόννησο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, παρά τα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια ταξιδιωτική κοινότητα, αλλά και την κρίση που μαστίζει τους καταναλωτές. Προσπαθούμε να πλησιάζουμε τις ανάγκες των τουριστών με προγραμματισμένες πρωτοβουλίες και τιμές που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Πολλοί μιλούν για άνοδο στις προκρατήσεις το 2024, κατά τη γνώμη μου αυτό είναι πλασματικό. Από τις επαφές μας με την ECTAA, παρατηρείται μείωση της επιβατικής κίνησης από την Ευρώπη προς την Ελλάδα της τάξης του 8% με 13%, σε αντίθεση με τα έσοδα που κινούνται 5% με 7% πάνω επί των τιμών του 2019. Γενικότερα θα έλεγα ότι θα δούμε ελεγχόμενες αυξήσεις και προσαρμογή των τιμών στα μέσα της σεζόν» καταλήγει ο κ. Τσιλίδης.

Στα φόρτε τους οι οργανωμένες εκδρομές!

«Κινούμαστε ανέλπιστα πιο πάνω από ότι περιμέναμε, έχοντας πιάσει νούμερα που είχαμε να τα δούμε εδώ και μια δεκαετία. Ο κόσμος δεν έπαψε ποτέ να θέλει να ταξιδέψει, απλώς οι συνθήκες – οικονομικές και υγειονομικές – των προηγούμενων ετών – τον έκαναν να ψάχνει για πακέτα διακοπών, αλλά στο τέλος να μην τα κλείνει» τονίζει ο Διονύσης Βλασσόπουλος, ένας εκ των Ιδιοκτητών της Vlassopoulos Travel.

Αναφερόμενος στους Έλληνες που θα προτιμήσουν τα πάτρια εδάφη την περίοδο των εορτών, εκτός από την Καστοριά, τα Γιάννενα, το Καρπενήσι και τη Θράκη, πολλοί έχουν επιλέξει να πάνε στο Ναύπλιο και το Ξυλόκαστρο, λόγω εγγύτητας, χαμηλού κόστους βενζίνης και μειωμένων εξόδων ως προς τους σταθμούς διοδίων.

«Βλέπουμε αύξηση στις οργανωμένες εκδρομές, τόσο για Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση ο μέσος όρος ηλικίας είναι 30 – 40 έτη. Σίγουρα οι νέοι κάνουν ατομικά ταξίδια τα οποία και οργανώνουν μόνοι τους, όμως στις γιορτές προκρίνουν  τα οργανωμένα πακέτα. Οι λόγοι είναι πολλοί. Πέρα από τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια που πετυχαίνουμε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού θέσεων που προκρατούμε, προσφέρουμε τη δυνατότητα να δουν πράγματα και εκτός της πρωτεύουσας. Για παράδειγμα αν κάποιος πάει ταξίδι στη Ρώμη ή το Παρίσι, δύσκολα θα μετακινηθεί στη Φλωρεντία ή τις Βερσαλλίες. Επιπλέον, ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο έχει προνοήσει για τα εισιτήρια στα μεγάλα μουσεία, αλλά και για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του τουρίστα σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική παράμετρος την οποία λαμβάνουν υπόψη».

Όσο για το ποιους διεθνείς προορισμούς έχουν επιλέξει οι Έλληνες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ο κ. Βλασσόπουλος λέει πως η Ρώμη, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Βουδαπέστη και η Βιέννη βρίσκονται στο top 5!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα των Χριστουγεννιάτικων Πάρκων!

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που επιλέγουν το κλεινόν άστυ και θέλουν να απολαύσουν την Αθήνα στολισμένη. Εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα, μεγάλη ζήτηση καταγράφουν τα Χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα για μικρούς και μεγάλους.

Ένα από τα εορταστικά πάρκα που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις είναι το «Christmas Castle – Under the stars»  στο πάρκινγκ P5 του ΟΑΚΑ. Σε μια έκταση 10.000 τ.μ. οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και να διασκεδάσουν στο λούνα παρκ που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα παγοδρόμια της πρωτεύουσας.

«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το project από την πρώτη στιγμή και όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά βλέπουμε να καταγράφεται μεγαλύτερη προσέλευση και συμμετοχή στα δρώμενα. Είναι η πρώτη φορά που στήνεται μέσα στο P5 του ΟΑΚΑ κάτι τέτοιο. Εκτός του ότι υπάρχει εύκολη πρόσβαση καθώς βρισκόμαστε πολύ κοντά σε σταθμό του ηλεκτρικού, δίνεται παράλληλα η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης, ενώ στο αντίτιμο των 7 ευρώ που κοστίζει ένα εισιτήριο, δίνονται δωρεάν δύο μάρκες τις οποίες ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει σε όποιο από τα παιχνίδια επιθυμεί» αναφέρει στο Fortune o Αναστάσης Παπαδόπουλος, Director of Commercial & Events της White Veil.

Προσθέτει πως καθημερινά διεξάγονται δωρεάν παραστάσεις και events και πως στο χωριό των ξωτικών, το οποίο άνοιξε τις πύλες του 7 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί ως τις 7 Ιανουαρίου, τα μικρά, αλλά και τα … μεγάλα παιδιά μπορούν να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, να παίξουν με τα ξωτικά και να ανέβουν στο καρουζέλ!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: